Novice


Arhiv: Podjetje Swisspearl Slovenija praznuje 25. let delovanja

25. let delovanja podjetja Swisspearl Slovenija  

Podjetje Swisspearl Slovenija praznuje 25. obletnico delovanja z novim imenom in v novi podobi

Proizvodno podjetje Swisspearl Slovenija d.o.o. iz Anhovega že 25 let proizvaja in trži vlaknocementne izdelke za streho, fasado in vrt. Uspešna Swisspearlova zgodba se je na slovenskih tleh začela v letu 1998 z ustanovitvijo podjetja z imenom ESAL ter pričetkom okolju prijazne proizvodnje vlaknocementnih izdelkov. Anhovsko podjetje je danes v stoodstotni švicarski lasti in od začetka leta 2014 deluje znotraj skupine Swisspearl Group AG. Zaradi vstopa v skupino je v letu 2017 sledilo preimenovanje podjetja iz Esal-a v Eternit Slovenija d.o.o..

Lansko leto pa je skupina Swisspearl  naredila še korak dlje. Prevzela je danskega proizvajalca vlaknocementa – Cembrit in tako napredovala v največjega in vodilnega proizvajalca vlaknocementnih izdelkov v Evropi! Zaradi enotne strukture in večje prepoznavnosti se je vodstvo skupine odločilo, da bodo vsa podjetja v skupini na vseh trgih nastopala z mednarodno krovno blagovno znamko »Swisspearl«, ki bo nadomeščala dosedanje blagovne znamke Eternit, Swisspearl in Cembrit.

»Naše podjetje je s prevzemom spremenilo tudi ime in tako postalo Swisspearl Slovenija. Ta prevzem s seboj prinaša številne prednosti za naše stranke in partnerje, ki se lahko veselijo razširjenega portfelja izdelkov in večjih inovacij, hkrati pa naše dosedanje visoke ravni storitev. Naša najpomembnejša naloga bo nadaljnja osredotočenost na trajnost, medtem ko bo preimenovanje v Swisspearl spodbujalo optimizirane sinergije na različnih trgih,« pojasnjuje Janez Flere, direktor Anhovskega podjetja ki je tudi izvršni direktor skupine za Jugovzhodno Evropo in član izvršnega odbora skupine Swisspearl.

Podjetje je svojo novo podobo in ime prvič predstavilo na sejmu Dom v Ljubljani, ki je potekal od 22.do 26.3.2023. V petek, 24.3. pa je organiziralo tudi dogodek za glavne kupce, poslovna partnerje in dobavitelje ter ob tej priložnosti prejelo jubilejno plaketo Gospodarske zbornice Slovenije za 25. obletnico delovanja.

"Swisspearl Slovenija je že 25 let del slovenske gradbene kulture. Zelo smo ponosni, da se arhitekti in gradbeniki zgledujejo po našem materialu in izdelkih. Na podlagi dolgoletnih izkušenj še naprej gradimo na naših trdnih temeljih visoke kakovosti, celovitosti in izjemnih izdelkih, ki bodo še naprej prispevali k bolj trajnostni gradbeni industriji,« pravi direktor Janez Flere.

O podjetju Swisspearl Slovenija d.o.o.:

V Anhovem, kjer je podjetje locirano se proizvaja valovita strešna kritina Valovitka®, ki je zaščitena blagovna znamka valovitih strešnih plošč na slovenskem trgu in se v podjetju proizvaja že od samega začetka. Pred kratkim je podjetje začelo proizvodnjo nove strešne kritine Structa ter cvetličnih korit. Proizvodni program dopolnjujejo še različni drugi izdelki za streho in fasado. Med njimi sta zagotovo najbolj prepoznavna ravna kritina ter velikoformatne fasadne plošče. Vsi vlaknocementni izdelki, ki jih proizvaja ali trži podjetje Swisspearl Slovenija imajo po standardu EN 15804, glede lastnih okoljskih vplivov, okoljsko oznako tip III. To pomeni, da v skupini izdelkov s podobno funkcionalnostjo dosegajo vlaknocementni izdelki zelo dobre rezultate presoje vpliva na okolje skozi celoten življenjski cikel izdelka.

Letni obseg prodaje podjetja se je v zadnjem obdobju bistveno povečal. Vzroki so vsekakor pridobitev novih projektov, novi izdelki in nova tržišča. To pomeni tudi povečanje izvoza, kateri predstavlja na zahodnih trgih že 72 odstotkov prodaje. Najpomembnejša izvozna tržišča družbe v zahodni Evropi so trenutno Anglija, Nemčija, Švica, Avstrija in skandinavske države, podjetje pa je prisotno tudi na trgih jugovzhodne Evrope; v nekdanji Jugoslaviji, v Bolgariji, Romuniji, Turčiji in Grčiji.

Slika 1: Obisk mag. Nevenke Volk Rožič, direktorice Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica v podjetju Swisspearl Slovenija ter predaja jubilejne plakete za 25. let delovanja g. Janezu Fleretu, direktorju podjetja.


Slika 2: Na poslovnem dogodku, ki ga je podjetje organiziralo ob 25. obletnici delovanja je glavne kupce in dobavitelje podjetja nagovoril tudi častni govorec g. Mitja Gorenšček, izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije.

 

 

 

 

Fotogalerija





 

Arhivi