Novice


Arhiv: Vladno gospodarska delegacija v VIETNAM

             

 

Vladno gospodarska delegacija v VIETNAM

Hanoj in Hošiminh, 20. – 26. maj 2023

 

Vodilne predstavnike slovenskih podjetij s področij strojev in naprav za predelovalno industrijo, inženiringa, obrambne industrije, okolijskih tehnologij in logistike vljudno vabimo k udeležbi v vladno gospodarski delegaciji v VIETNAM, ki jo organiziramo ob priložnosti obiska ministrice za zunanje in evropske zadeve, Tanje Fajon.

 

Obisk v prestolnici države - Hanoju ter trgovinskem vozlišču na jugu države – Hošiminhu, bo potekal med 20. in 26. majem 2023. Ministrica Fajon bo po zaključku obiska v Vietnamu opravila še delovna srečanja v prestolnici Indonezije, Džakarti.

 

Organizatorji delegacije, Gospodarska zbornica Slovenije, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija, Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport ter Ministrstvom za zunanje in evropske zadeve, za udeležence delegacije pripravljamo poslovna mreženja z izbranimi predstavniki vietnamskih podjetij v Hanoju in Hošiminhu ter obisk izbranih lokalnih podjetij.

 

OKVIRNI PROGRAM OBISKA*

1. danIISobota, 20. maj 2023

Ljubljana – Istanbul - Hanoj

zvečer

Let Ljubljana – Istanbul - Hanoj

 

2. danII Nedelja, 21. maj 2023

Istanbul - Hanoj

popoldan

Prihod v Hanoj

zvečer

Uvodno srečanje članov slovenske delegacije

 

3. danII Ponedeljek, 22. maj 2023

Hanoj – Hošiminh

 

Poslovno mreženje SLOVENIJA – VIET NAM

zvečer

Let Hanoj - Hošiminh

 

4. danII Torek, 23. maj 2023

Hošiminh

 

Poslovno mreženje SLOVENIJA – VIET NAM

 

Odprtje Častnega konzulata RS v HCMC

 

5. danII Sreda, 24. maj 2023

 

Hošiminh

 

Ogled izbranih lokalnih podjetij

 

6. danII Četrtek, 25. maj 2023

 

Hošiminh – Istanbul - Ljubljana

 

Let Hošiminh – Istanbul – Ljubljana (prihod v LJ 26. maja zjutraj)

*Program bo prilagojen sestavi SLO delegacije in vezan na sugestije lokalnih organizatorjev.

 

PRIJAVE

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronskega obrazca, najkasneje do 14. aprila 2023oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost podjetij glede na področja obravnavane delegacije ter vrstni red prijav. 

Za udeležence delegacije bo organiziran pripravljalni sestanek na katerem bo podrobneje predstavljena izvedba programa obiska ter sestava delegacije.

Kot omenjeno bo ministrica Fajon bo po zaključku obiska v Vietnamu opravila še delovna srečanja v prestolnici Indonezije, Džakarti. Podjetja, ki bi bila zainteresirana za udeležbo v poslovnem programu v Džakarti (program je še v fazi priprave) lahko interes za udeležbo označijo v prijavnem obrazcu.

 

STROŠKI

Slovenski podjetniški sklad (SPS) s politiko vavčerjev omogoča povračilo 60 % stroškov udeležbe v gospodarskih delegacijah. Velja za vse potovalne stroške in kotizacijo za udeležbo v delegaciji, a le za mala in srednje velika podjetja (MSP) in ob predložitvi potrdila o udeležbi, ki ga izda GZS in ostalih dokumentov na SPS pred odhodom delegacije. Dodatne informacije na portalu SPS.

 

Udeleženci krijejo neposredne, lastne stroške potovalnega aranžmaja ter kotizacije GZS, ki jih lahko delno sofinancirajo preko vavčerjev SPS.

 

Stroški kotizacije GZS za udeležbo v delegaciji znašajo 350,00 EUR + DDV na posameznega udeleženca. Udeleženci za kotizacijo prejmejo organizacijsko podporo pri pripravi in izvedbi obiska delegacije. Račun za kotizacijo bo GZS izdala ob zaključku zbiranja prijav s takojšnjim rokom plačila. Za morebitno odpoved udeležbe v delegaciji po 18. maju 2023, kotizacije zaradi že nastalih organizacijskih stroškov, ne vračamo oziroma vam zaračunamo kotizacijo v celoti. Delegacija bo izvedena, ob predpostavki udeležbe najmanj 12 slovenskih podjetij.

 

Zainteresirana podjetja lahko potovalni aranžma uredijo preko potovalne agencije UNIVERZUM, V SVET d.o.o., Nada Balažic,  E nada@universum.si.

 

DODATNE INFORMACIJE  

Gospodarska zbornica Slovenije, Nataša Turk, E natasa.turk@gzs.si, T 01 58 98 152.

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Mojca Deželak, E mojca.dezelak@gov.si, M 040 675 548.

 

Vljudno vabljeni k sodelovanju!



 

 

 

 

O poslovnem potencialu vietnamskega trga

 

Sporazum o prosti trgovini med EU in Vietnamom:

·         odpravlja carine, birokracijo in druge ovire, s katerimi se srečujejo evropska podjetja pri izvozu v Vietnam

·         olajšuje trgovino s ključnim blagom, kot so elektronika, živila in farmacevtski izdelki

·         odpira vietnamski trg za izvoz storitev iz EU, na primer na področju prometa in telekomunikacij.

 

Vietnam je za Slovenijo tretji največji trgovinski partner v Jugovzhodni Aziji ter z več kot 98 milijoni prebivalcev ključni izvozni trg EU podjetij v celotni Aziji.

V slovenskem izvozu na vietnamski trg se med vodilne tri blagovne skupine po vrednosti blaga uvrščajo zdravila za prodajo na drobno, druge heterociklične spojine ter neobdelan ali grobo obdelan les, medtem ko slovenska podjetja iz Vietnama po vrednosti blaga uvozijo največ obutve, žic iz jekla ter kave.

 

 

 

 

 

     

 

Fotogalerija





 

Arhivi