Novice


Arhiv: OKROŽNICA PRAVNE SLUŽBE: Predlog resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov 2023- 2028, pripombe do 10. maja 2023

Spoštovani člani,

obveščamo vas, da GZS sodeluje v delovni skupini za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu varstva potrošnikov 2023- 2028  v okviru pristojnega ministrstva (MGTŠ). V luči nedavno sprejetega novega Zakona o varstvu potrošnikov, ki za podjetja prinaša veliko sprememb in novosti, predvsem na področju uveljavljanja pravic potrošnikov iz naslova garancij in neskladnosti blaga ocenjujemo, da GZS tudi v okviru priprave nove strategije varstva potrošnikov za petletno obdobje aktivno sodeluje s svojimi predlogi in pripombami glede na dosedanje izkušnje podjetij v praksi.

 Za lažji pregled gradiva izpostavljamo glavne vsebinske sklope iz priložene resolucije, za katere vas vabimo, da nam posredujete vaše predloge:

  1.  Temelji varstva potrošnikov
  2. Prednostni sistemski ukrepi
  3. Trajnostna potrošnja in varstvo okolja
  4. Energetika/ promet/finančne storitve
  5. Zagotavljanje varnosti živilskih in neživilskih proizvodov in storitev na trgu
  6. Storitve (turizem, promet, gostinstvo)

 GRADIVO

Predlagamo, da nam vaše pripombe posredujete v obliki track changes neposredno v priloženi dokument oziroma lahko tudi kot komentarje v mailu na naslov: pravnasluzba@gzs.si in sicer do 10. maja 2023. Po prejemu vašega odziva bomo vse predloge v kumulativni obliki posredovali na ministrstvo za gospodarstvo.

EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi