Novice


Arhiv: Strateško partnerstvo avtomobilske industrije z Vlado Republike Slovenije in predstavniki znanosti za razvoj mobilnosti prihodnosti

Ljubljana, 9. maj 2023 - Slovenska avtomobilska industrija v Evropi postaja center razvoja novih tehnologij za zeleno in trajnostno mobilnost. Zato je pred skoraj dvema letoma sprejela odločitev o celoviti zeleni in digitalni preobrazbi, povzeti v Misiji GREMO (GREen MObility), ki jo je kot vzorčen primer povezovanja gospodarstva, znanosti in države prepoznala tudi Vlada Republike Slovenije. Ta se je na posebni razvojni konferenci seznanila s strateškimi usmeritvami avtomobilskih podjetij, pregledala konkretne razvojne projekte in s predstavniki slovenskih avtomobilskih podjetij podpisala dogovor o strateškem partnerstvu.

Na Razvojni konferenci GREMO se je predsednik vlade dr. Robert Golob s pristojnimi ministri in predstavniki vlade seznanil, da so naša avtomobilska podjetja skupaj z raziskovalnimi institucijami v dobrem letu in pol uspela narediti pomembne prebojne korake za uspešno realizacijo zastavljenih strateških ciljev.

Predvsem pa je avtomobilska industrija povezala znanost in gospodarstvo ter na povsem novih temeljih skupnega ciljnega razvoja že vzpostavila štiri velike raziskovalno-razvojne projekte velikih konzorcijev, kjer ob vodilni vlogi velikih podjetij intenzivno sodelujejo tudi mala in srednja podjetja ter raziskovalne institucije. Izjemno pozitivno in konstruktivno medsebojno sodelovanje so Vlada Republike Slovenije z dr. Robertom Golobom na čelu ter predstavnikoma avtomobilske industrije Iztokom Seljakom, kot koordinatorjem Misije GREMO in Tanjo Mohorič, direktorico GIZ ACS Slovenskega avtomobilskega grozda, potrdili s podpisom skupne zaveze k zeleni in digitalni preobrazbi, ki je povzeta v Misiji GREMO.

Fotogalerija

Fotogalerija





 

Arhivi