Novice


Arhiv: Obvestilo o bližajočih se razpisih za lesarska podjetja

Spoštovani podjetniki, 

v drugi polovici leta se obeta še nekaj priložnosti za nepovratna sredstva, še zlasti za spodbujanje lesarstva in razvoja novih proizvodov iz lesa. Napovedujeta se dva razpisa iz področja lesarstva:

 

  • Prvi se nanaša na Mikro spodbude v lesarstvu. Razpis spodbuja razvoj mikropodjetij na področju lesarstva. V ta namen upravičuje stroške nakupa opredmetenih in neopredmetenih sredstev v povezavi z razvojem novih proizvodov iz lesa. Poudarek bo na projektih, ki bodo omogočali nadaljnji razvoj in trajnostno rast mikropodjetij na okolju prijazen način in skladno s principi krožnega gospodarstva. Predvidena objava razpisa je planirana za 3. kvartal 2023.
  • Drugi razpis je Spodbujanje krožnega gospodarstva z uporabo lesa. Razpis bo spodbujal razvojni potencial lesa preko novih lesnih izdelkov. Cilj razpisa bo torej izdelava izdelkov iz lesa, katerih proizvodnja bo potekala z nizkim ogljičnim odtisom in v skladu s principi krožnega gospodarstva. Upravičena bodo mala in srednje velika podjetja z investicijami v opredmetena in neopredmetena sredstva. Tudi pri tem razpisu je previdena objava v 3. kvartalu leta 2023.

Razpisni roki so običajno kratki, zato je dobro, da ste potencialni prijavitelji že nekoliko pripravljeni pred samo objavo.

Za več informaciji prosim pokličite na Severno Primorsko gospodarsko zbornico, Nova Gorica, telefon 05 330 60 30 ali pošljite e-mail na oz.sev-primorska@gzs.si 

S spoštovanjem,

Ekipa GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi