Novice


Arhiv: Izšla je julijska številka revije Glas gospodarstva

Novice

 

Izšla je julijska številka revije Glas gospodarstva

V julijski številki revije Glas gospodarstva predstavljamo vrsto aktualnih vsebin, od digitalizacije, energetske samooskrbe do kadrov, povezljivosti … Torej izzivov, pri katerih ima kompas in krmilo ladje v rokah država. Krčenje proizvodnje je alarmantni signal, ki poziva k njenemu nujnemu ukrepanju, sicer bo našo barko kljub jasnim ciljem in razvojnim prizadevanjem gospodarstva vleklo v napačno smer.

Tudi trajnost postaja v konkurenčnem okolju Evropske unije temelj poslovanja. Zrcali se tudi v trajnostnem poročanju, ki po evropskih direktivah zavezuje vedno širši krog gospodarskih družb. Predstavljamo podjetja, ki so na tem področju orala ledino, med njimi tudi Gorenje. In za to ima velike zasluge Vilma Fece, prejemnica nagrade GZS za življenjsko delo na področju okoljevarstva. Tako kot sicer je bila neposredna tudi v GG-jevem intervjuju.

Glas gospodarstva razkriva osrednje izzive živilsko predelovalne panoge. O razmerah v panogi in vlogi GZS - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij je tekla beseda z direktorico dr. Tatjano Zagorc.

Glas gospodarstva prinaša še veliko zanimivega branja! Vabljeni, da ga »prelistate« tudi na spletu!

Fotogalerija





 

Arhivi