Novice


Razprava o davčni reformi je hkrati razprava o konkurenčnem in predvidljivem poslovnem okolju

»Dvakratna sprememba zakona o dohodnini v istem letu zagotovo ni primer stabilnega in predvidljivega poslovnega okolja, ki mu je vlada v lanskem letu dodala še nove obremenitve,« je uvodoma, v imenu organizatorjev posveta o davčni reformi, 15 gospodarskih in kmetijskih združenj in organizacij, ki sestavljajo Gospodarski krog, dejala generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal in dodala, da vlada z nobenim ukrepom, razen v primeru blaženja energetske krize, ni zmanjšala bremen gospodarstva.

Arhiv: Vabilo na konferenco "Dan najboljše prakse" - 24.1.2024

Dne 24. januarja bo potekala tradicionalna, že 12. čezpanožna konferenca Dan najboljše prakse. Prisluhnili boste domačim in mednarodnim govorcem, ki bodo v okviru letošnje teme »Medpanožna aplikativnost v središču tehnoloških priložnosti« brez dvoma navdihnili vse udeležence. Predstavljeni bodo primeri iz različnih panog in pod žaromete postavili izmenjavo dobrih praks. Konferenca je namenjena strokovnjakom, odločevalcem iz podjetij in vsem, ki ste vpeti v procese nenehnega izboljševanja na področju proizvodnje, razvoja in iskanja novih tehnoloških rešitev.

Arhiv: GOSPODARSKI KROG »V pričakovanju davčne reforme«

Strokovni posvet organizirajo gospodarska in kmetijska združenja in organizacije, združene v Gospodarski krog.

Cenik 2024 za listine in storitve

Od 1. januarja 2024 veljajo višje cene za naslednje listine in storitve: ATA zvezek (ATA Carnet): 88,00 €; Potrdilo o poreklu blaga (Certificate of Origin): 18,00 €; Potrditev drugih listin (overitve): 10,00 €.

Informacije za izvoznike in uvoznike

Access2Markets je portal EU do trgovinskih informacij za izvoznike in uvoznike. Brezplačna spletna platforma je še posebej dobro orodje za mala in srednje velika podjetja, ki iščejo priložnosti za poslovanje z državami izven EU.

Arhivi