Novice


Arhiv: JAVNI RAZPIS - P1 PLUS 2021 - GARANCIJE SKLADA ZA BANČNE KREDITE S SUBVENCIJO OBRESTNE MERE

Namen produkta P1 plus 2021 je zagotavljati ugodno financiranje MSP ter s tem omogočiti ugodnejše pridobivanje bančnih kreditov MSP, še posebej za zagotovitev likvidnosti in ohranitev delovanja MSP z namenom omilitve posledic COVID-19 na njihovo poslovanje, za izvedbo tehnološko zahtevnejših projektov. Podjetja lahko zaprosijo za garancije v višini 60 ali 80 odstotkov vrednosti kredita, za kredite v višini do 1.250.000 EUR, z znižano obrestno mero, z ročnostjo do 10 let in koriščenje moratorija do dveh let. Roki za oddajo vlog: 20.4., 5.5., 20.5., 5.6., 20.6., 5.7., 5.9., 20. 9., 5.10. in 20. 10. 2021.

Arhiv: Poslovni klepet "Business Talk" No 2021/11, 20. april 2021

V Centru za mednarodno poslovanje so pripravili serijo virtualnih poslovnih klepetov pod imenom Business Talks, ki se odvijajo ob torkih. V tokratnem pogovoru, ki bo potekal v torek, 20. aprila 2021 ob 14. uri po slovenskem času bo gost Rudolf Mauderer (lastnik) in njegova sodelavka Severine Wenig iz podjetja ruma-consult iz Nürnberga v Nemčiji. Podjetje se ukvarja z vstopom tujih podjetij na nemški trg. Razvili so "Tradigital – Marketing« orodje za pridobivanje novih strank, ki pomeni popolno ujemanje med tradicionalnimi marketinškimi metodami in vedno novimi smernicami digitalnih marketinških orodij.

Arhiv: Četrtkova izvozna svetovanja, 15. april 2021

Člane GZS vljudno vabimo na individualna izvozna svetovanja, ki jih za vas pripravljajo sodelavci Centra za mednarodno poslovanje (CEMP). Svetovanja potekajo v obliki 30 minutnega spletnega individualnega pogovora o izvoznih usmeritvah, izzivih ter pogojih poslovanja na izbranih izvoznih trgih. V tokratnem Četrtkovem izvoznem svetovanju, ki bo 15. aprila 2021, med 9. in 12. uro, vam bodo na voljo svetovalci za trge Nemčija, Velika Britanija in Višegrajskih držav.

Arhiv: Poslovni vstop na trg ZDA - odprta vprašanja in odgovori

Gospodarska zbornica Slovenije obvešča svoje člane, ki jih zanima poslovanje z ZDA, da bo v sredo 14. aprila 2021 potekala ZOOM konferenca z naslovom "Poslovni vstop na trg ZDA - odprta vprašanja in odgovori", ki jo bo izvedla Slovensko ameriško poslovno združenje SABA iz Clevelanda v sodelovanju s slovenskim Veleposlaništvom iz Washingtona. Napovedana konferenca je prva izmed načrtovanih na temo gospodarsko - trgovinskega sodelovanja med Slovenijo in ZDA.

Arhiv: Slovenska gospodinjstva v 2020 privarčevala vsak četrti evro

Zaradi precej nižjih izdatkov za končno potrošnjo se je močneje povečalo varčevanje gospodinjstev. Stopnja varčevanja gospodinjstev (delež bruto varčevanja v bruto razpoložljivem dohodku gospodinjstev) je znašala 30,2 %. Po prvi oceni so gospodinjstva v Sloveniji v letu 2020 privarčevala četrtino svojega razpoložljivega dohodka, kar je bilo za 11,7 odstotne točke več kot v letu 2019. Ta trend je bil prisoten v večini gospodarstev po svetu.

Arhiv: NIJZ: preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu

NIJZ bo v okviru projekta Promocija aktivnosti za preprečevanje kostno-mišičnih obolenj in psihosocialnih tveganj pri delu organiziral spletne dogodke in programe izobraževanj ter usposabljanj, ki bodo brezplačni in dostopni širši javnosti. Prvi spletni dogodek bo 21. aprila 2021 ob 13.uri. Prijava je možna do 19. aprila 2021.

Arhiv: Izšla nova številka revije Glas gospodarstva

V najnovejši številki revije Glas gospodarstva predstavljamo rezultate ankete o državni pomoči, v kateri je sodelovalo 423 podjetij. Odgovarjamo na pomembna vprašanja, povezana s protikoronsko zakonodajo, pojasnjujejo, kako je z izplačilom del plače za poslovno uspešnost in obveščamo o novih zahtevah označevanja izdelkov iz plastike. Podrobneje tudi o razmerah v komunalni dejavnosti in stanju v pomurski regiji.

Arhiv: GZS za razširitev izjem glede prehajanja meje in nujnega varstva otrok v času lockdowna

GZS je prejšnjo sredo na predsednika Vlade RS in pristojne ministre naslovila poziv, da se veljavna odloka glede prehajanja mej in zagotovitve nujnega varstva vrtčevskih otrok in učencev prve triade razširita z dodatnimi izjemami.

Arhiv: 8. E-konferenca za mikro, mala in srednja podjetja - KAKO PO KORONA KRIZI?

Je vaše poslovanje oteženo zaradi pandemije covid-19? Je vaše poslovanje povsem ustavljeno? Vas zanima kako pridobiti sredstva za okrevanje? Veste na koga se obrniti za pridobitev sredstev? Odgovore na vprašanja boste prejeli na 8. konferenci MSP. Udeležba je brezplačna, obvezna prijava. Vabljeni, da aktivno sodelujete na dogodku za mikro, mala in srednja podjetja! Ob prijavi na dogodek lahko že zastavite vprašanja.

Arhiv: MDDSZ in MIZŠ: odsotnost z dela zaradi obveznosti varstva otrok in omejitve javnega prevoza (višja sila)

Sprejeti ukrepi Vlade za zaustavitev javnega življenja med 1. in 12. aprilom 2021, med katerimi je tudi ukrep izvajanja pouka na daljavo, zagotavljanje le nujnega varstva za otroke v vrtcih in za učence od 1. do 3. razreda ter omejeno delovanje javnega prevoza, lahko vplivajo na nemožnost opravljanja dela delavca zaradi nastanka višje sile. V zvezi s tem, sta ministrstvi podali pojasnila.

Arhivi