Novice


Arhiv: Gospodarstvo potrebuje delujočo vlado s polnimi pooblastili! Poziv politikom k državotvornemu ravnanju.

Na Gospodarski zbornici Slovenije in Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije z zaskrbljenostjo spremljamo trenutne razprave politike in preštevanje glasov glede morebitne nove koalicije ali pa predčasnih volitev. Nepredvidljivo politično dogajanja vnaša negotovost tudi v poslovno okolje, ki je že tako obremenjeno s številnimi neznankami v mednarodni trgovini - od trgovinskih vojn, brexita do koronavirusa -, ki lahko pomembno zamajejo svetovno in domačo gospodarsko rast. Zato namesto ukvarjanja s samimi seboj pozivamo politiko k državotvornemu ravnanju v dobro državljank in državljanov Slovenije in ne nazadnje tudi slovenskega gospodarstva, ki je vir dvigovanja življenjskega standarda v Sloveniji. Pozivamo k čim prejšnjemu oblikovanju nove vlade z jasnim političnim mandatom, ki bi se resno lotila najpomembnejših strukturnih vprašanj, hkrati pa znala uskladiti interese različnih skupin ob zagotavljanju javno-finančne vzdržnosti. Nerešenih vprašanj namreč ne primanjkuje.

Arhiv: Na srečanju gospodarstvenikov s župani v organizaciji GZS Severno Primorske gospodarske zbornice govorili o ukrepih na področju gospodarstva, ki jih načrtujejo občine in o pričakovanjih gospodarstva

Predstavitev načrtov in ukrepov županov, ki so namenjeni za spodbujanje razvoja gospodarstva in seznanitev s predlogi in pričakovanji gospodarstva je nedvomno vedno aktualna tema. Temu pritrjuje tudi številna udeležba gospodarstvenikov na Cerju, 12. februarja 2020.

Arhiv: Nacionalni energetsko-podnebni načrt žrtvuje slovensko industrijo

Do sredine februarja je v javni obravnavi Nacionalni energetsko-podnebni načrt (NEPN). GZS je danes, 31. januarja, na predsednika Vlade RS ter na ministre za gospodarski razvoj in tehnologijo, infrastrukturo ter okolje in prostor naslovila poziv, da se dokument NEPN 4.1 zavrne, saj je škodljiv tako za konkurenčnost gospodarstva kot za blaginjo prebivalcev Slovenije.

Arhiv: Uspešna predaja družinskega podjetja na naslednike

Družine, ki konfliktov ne zaznavajo, se z odnosi običajno ne ukvarjajo. Prepričani so, da bo pri njih vse v redu. Na inštitutu M.O.S.T. temu posvečajo veliko pozornosti, saj so odnosi ključen temelj uspešnega poslovanja. Na delavnici bodo predstavljeni 3 stebri, ki zgradijo trden MOST med generacijama.

Arhivi