Novice


Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica, Primorske gospodarske zbornice in Regionalne zbornice Postojna za leto 2021

Prejemniki priznanj za inovacije 2021 final Regionalna zbornica Postojna

 

Podeljena priznanja najboljšim inovatorjem
Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica, Primorske gospodarske zbornice in
Regionalne zbornice Postojna za leto 2021

 

 

            Nova Gorica, 20. september 2021

Sporočilo za javnost

Nagrade za najboljše inovacije podelili tudi primorskim inovatorjem


Foto: Mateja Pelikan

Nova Gorica, 20. 9. 2021 – Primorska gospodarska zbornica Koper, Regionalna zbornica Postojna ter Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica so danes na skupni prireditvi podelile priznanja najboljšim inovatorjem iz vseh treh regij. Podelili so 9 zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj ter 5 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Sedem z zlatim priznanjem nagrajenih regionalnih inovacij se je uvrstilo v tekmovanje za najvišje nagrade na nacionalni ravni, ki bodo podeljene na Dnevu inovativnosti 12. oktobra.

Primorska gospodarska zbornica Koper, Regionalna zbornica Postojna ter Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica so letos prvič pripravile skupno slavnostno podelitev nagrad najboljšim inovatorjem treh regij in tudi na ta način izpostavile pomen inovativne kulture ter povezovanja v gospodarstvu in širše v družbi.

Na razpisih vseh treh zbornic je sodelovalo več kot 180 inovatorjev s 45 inovacijami. Še zlasti so bili s številčnim odzivom zadovoljni v Severno Primorski gospodarski zbornici, Nova Gorica. Razveseljuje tudi dober odziv inovatorjev iz javnega sektorja. Skupaj so podelili 9 zlatih, 14 srebrnih in 17 bronastih priznanj ter 5 priznanj za prispevek na področju inovativnosti. Sedem z zlatim priznanjem nagrajenih regionalnih inovacij se je uvrstilo tudi na nacionalno tekmovanje. Z območja Primorske gospodarske zbornice je to uspelo družbi ATech d.o.o. s PipeCut 220 INOX, ki predstavlja novo generacijo orodij za rezanje cevi iz nerjavečega jekla. Kar šest inovacij pa je z območja Severno Primorske gospodarske zbornice, Nova Gorica: družba RED PITAYA d.o.o. se bo na državni ravni pomerila z napravo za zajem in obdelavo podatkov SIGNALlab 250-12; KOLEKTOR GROUP d. o. o., enota Kolektor Digital s sistemom za odkrivanje povišane telesne temperature CORDEA, INTRA LIGHTING d.o.o. s svetilom Tracker, Intra lighting, KOLEKTOR GROUP d.o.o. z baterijsko tlačno čistilnonapravo, družba HIDRIA d. o. o. pa z elektronsko komutiranim ventilatorjem EC R18 ter z izolacijskim ojačevalnik za pretvorbo signala Senzorja tlaka. Kolektor Group d. o. o., enota Kolektor Digital je za sistem za odkrivanje povišane telesne temperature CORDEA prejela še priznanje za Inovacijski izziv 2021: Inovacije, ki rešujejo izzive covida-19.

»Ne glede na to, ali je podjetje prejelo le pohvalo ali priznanje z bronastim, srebrnim ali zlatim leskom, so za nas vsi zmagovalci. Zavedamo se, da so inovacije izrednega pomena za razvoj gospodarstva, saj so nosilke nastajanja sprememb v podjetju in predstavljajo najpomembnejši element podjetništva. Verjamemo, da bodo nagrajeni inovatorji postali bolj prepoznavni in bodo tako še naprej promovirali kulturo inoviranja v svojih regijah. Prepričani smo, da bo izbor pomagal pri nadaljnjem razvoju njihovih idej in trženju inovacij,« je izpostavila direktorica Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica mag. Nevenka Volk Rožič.

PREJEMNIKI PRIZNANJ ZA NAJBOLJŠE INOVACIJE 2021

 

Več informacij o nagrajenih inovacijah v spremnem dokumentu.

Regijske zbornice so priznanja podelile v partnerstvu z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter javno agencijo Spirit Slovenija.

Priznanja na državni ravni bodo podelili 12. oktobra v okviru Dneva inovativnosti na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Fotografije v galeriji: Mateja Pelikan

             Sponzorja dogodka:

Fotogalerija

Fotogalerija

 

Arhivi