Novice


Arhiv: SEMINAR "Mobing in zlorabe mobinga "", 5. 11. 2015

Praktični seminar: 
MOBING IN ZLORABE MOBINGA

    

GOSPODARSKA ZBORNICA SLOVENIJE 
OBMOČNA ZBORNICA ZA SEVERNO PRIMORSKO NOVA GORICA
 
vabi na praktični seminar z naslovom
MOBING IN ZLORABE MOBINGA

ki bo v četrtek, 5. novembra 2015, od 13.00 – 16.00 ure, 
v prostorih GZS OZ za severno Primorsko, Sedejeva 2 a, Nova Gorica, I. nadstropje

V praksi se srečujemo z neverjetno domiselnostjo posameznikov, kako trpinčiti svoje sodelavce, podrejene ali vodje. Temu se pridružujejo še vedno pogostejši primeri zlorabe instituta mobinga. Vsakdo lahko postane žrtev mobinga. Tako posamezniku kot podjetju pa zaradi tega nastaja velika škoda.

Kljub zgledni zakonski ureditvi področja, ki ureja preprečevanje in sankcioniranje žaljivega vedenja v delovnem okolju in kljub temu, da ima večina organizacij formalno že urejeno dokumentacijo v zvezi s preprečevanjem mobinga, pa se mobing v praksi še vedno dogaja – in pogosto ostaja neustrezno rešen. Kvalitetno ozaveščanje o tem, kaj je mobing in kako ga uspešno preprečevati, je edina prava pot iz nastale situacije. Predvsem pa razumevanje vseh nas, da je preprečevanje mobinga in reševanje konkretnih primerov v naših rokah.

Zdravo delovno okolje in dobri medosebni odnosi na delovnem mestu so tisti, ki pomembno prispevajo k učinkovitosti in zadovoljstvu zaposlenih. V času zaostrenih gospodarskih razmer in s tem povezane negotovosti se neustrezni odnosi med zaposlenimi – med njimi tudi mobing – žal pojavljajo mnogo pogosteje.

Na seminarju bomo osvetlili pomen pojma mobing in ga postavili v kontekst ostalih nepravilnosti, ki se dogajajo na področju odnosov na delovnem mestu. Predstavili bomo aktivnosti, s katerimi lahko vsak posameznik, še posebej pa delodajalci in ostali vodje, aktivno prispevajo k oblikovanju pozitivne delovne klime v podjetju in s tem preprečujejo mobing in zlorabe mobinga.

SEMINAR JE NAMENJEN: Vodstvu gospodarskih družb, javnih zavodov in agencij, zaposlenim v HRM, vsem, ki opravljajo vodstvene naloge (delovodje, vodje oddelkov, …) in vsem zaposlenim, ki se želijo seznaniti z ustreznim odzivanjem v primeru mobinga in s tem zaščititi sebe in ohranjati zdravo delovno okolje.

Kratek pregled vsebine:


  1.  Kaj je mobing in kako ga prepoznamo.
  2.  Vzroki za pojav mobinga in okoliščine, ki mobing omogočajo.
  3.  Posledice mobinga za posameznika in podjetje.
  4.  Kaj ni mobing? Zlorabe mobinga – vzroki, oblike in posledice.
  5. Praktični ukrepi za preprečevanje mobinga.
  6. Ustrezno ravnanje v primeru pojava mobinga.
  7. Interni postopki v primeru prijave mobinga.
  8. Praktični primeri, izmenjava izkušenj.

Vsebina seminarja sloni na naših izkušnjah s konkretnimi primeri mobinga. Zaželena so tudi vaša vprašanja o konkretnih težavah, ki jih lahko že pred srečanjem pošljete na zajcin@siol.net

Seminar bo vodila: Anka Zajc, sociologinja, Zajc In, svetovanje in poslovna podpora, d.o.o.

Anka Zajc se ukvarja s svetovanjem in izobraževanjem na področju razvoja kvalitetnega delovnega okolja. Posveča se dinamiki medosebnih odnosov v delovnih okoljih ter usposabljanju kolektivov za izboljšanje delovne klime. Številnim naročnikom – podjetjem in posameznikom – nudi strokovno podporo za učinkovito delovanje tako v sferi dela kot v sferi zasebnega življenja. V sodelovanju s pravnimi strokovnjaki je razvila 'Anti-mobing program', ki predstavlja odziv na zahteve aktualne delovne zakonodaje ter potreb trga. Program je kombinacija kadrovskega svetovanja in izobraževalnih programov – vse s ciljem zmanjšanja možnosti pojava neustreznih praks v delovnih okoljih. Namenjen je tako organizacijam kot posameznikom. Poleg kadrovskega svetovanja in internih izobraževanj v organizacijah ponuja tudi osebno svetovanje in pomoč posameznikom v težavnih situacijah.

KOTIZACIJA:

·         88,00 +  DDV za člane GZS/udeleženca

·         130,00 + DDV ostali/udeleženca

Kotizacijo vplačajte pred pričetkom seminarja na poslovni račun Gospodarske zbornice Slovenije, številka TRR NLB d.d.:02924-0017841495, sklic 3080 + matična številka podjetja.

Prijave sprejemamo do zapolnitve mest oz. do 2. 11. 2015 do 12.00 ure preko spodnje elektronske prijavnice ali na email: jana.kragelj.licen@gzs.si, pri kasnejših odjavah ali neudeležbi kotizacijo zaračunamo v celoti oziroma je ne vračamo.

Verjamemo, da sta tako tematika kot izvajalec zelo aktualna, zato vljudno vabljeni!

VABLJENI!

 

Fotogalerija

Obrazec za prijavo





 

Arhivi