Novice


Arhiv: INFODNEVI za potencialne vlagatelje v GRAD RIHEMBERK, 29. marec in 25. april 2018

Spoštovani potencialni vlagatelji in vlagateljice,

kot številni gradovi na Slovenskem ima tudi grad Rihemberk dolgo in razgibano zgodovino, ki se začne v 13. stoletju. Z nadrobnimi letnicami, seznami graščakov in bitk vas ne bi radi obremenjevali, čeprav brez njih ne bi bil, kar je zdaj.

Odkar je Mestna občina Nova Gorica postala lastnica gradu, si aktivno prizadeva za njegovo obnovo in oživitev. Prvi rezultati so že tu: grad je spomladi leta 2017 ponovno odprl svoja vrata obiskovalcem. Čeprav še ne do konca obnovljen, je bil deležen številnih pozitivnih odzivov obiskovalcev in širše javnosti.

Grad Rihemberk je del projekta RESTAURA - Revitalizacija zgodovinskih stavb s pomočjo shem javno-zasebnega partnerstva. Gre za projekt Evropskega sklada za regionalni razvoj, ki spodbuja investicije zasebnega kapitala v revitalizacijo dediščinskih stavb v štirih srednjeevropskih državah. Na ta način se želi v revitalizacijo gradu Rihemberk pritegniti tudi pobude in finančna sredstva zasebnikov. Grad je namreč lahko tudi poslovna priložnost.

V četrtek, 29. marca 2018, vas vabimo na prvi informativni dan v Ljubljani, ki ga organizira Znanstvenoraziskovalni center SAZU v sodelovanju z Mestno občino Nova Gorica. Predstavili vam bomo stanje gradu Rihemberk in njegove razvojne potenciale.

Vabilo na info dneve-grad Rihemberk_LJ.pdf

V četrtek, 25. aprila 2018 bo organiziran drugi informativni dan v Novi Gorici. Ta dan si bo grad mogoče tudi ogledati.

Vabilo na info dneve-grad Rihemberk_NG.pdf

Za več informacij vam je na razpolago Miha Seručnik, tel. 01 470 6214, miha.serucnik@zrc-sazu.si

 

Fotogalerija





 

Arhivi