Novice


Arhiv: Vabilo na zaključno konferenco projekta RETRACKING - Plastika in kompoziti v hierarhiji ravnanja z odpadki

Generično ime »plastika« označuje izjemno veliko množico tipov in oblik materialov. Določanje najprimernejšega in izvedljivega ravnanja s tovrstnimi odpadki predstavlja velik izziv. Na eni strani se srečujemo z izdelki za enkratno uporabo (t.i. Single-Use Plastic), katerih uporabna doba je izredno kratka, na drugi strani pa z izjemno dolgoživimi izdelki iz kompozitnih materialov (npr. ojačanih s steklenimi vlakni), kateri postajajo odpadni material tako rekoč po desetletjih uporabe.

Zaključna konferenca mednarodnega projekta RETRACKING bo potekala v petek,  29. novembra 2019, med 10:00 in 14:00, v Dvorani A, 1. nadstropje, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana.

 

Na konferenci bodo predstavljene različne vrste plastičnih materialov z vidika hierarhije ravnanja z odpadki, s prikazom dobrih praks na področju izdelovanja, podaljševanja življenjske dobe izdelkov, pravilnega zbiranja in recikliranja, sežiga in končnega odlaganja. Določanje najboljših rešitev in poslovnih modelov za izboljšanje ravnanja z odpadki, preprečevanje onesnaževanja okolja in podpora prehodu v krožno gospodarstvo so cilji, katerim sledimo z izvedbo dogodka.

 

Vabimo strokovnjake s področja okolja (odpadkov), podjetja, kjer ti odpadki nastajajo pri proizvodnji izdelkov (kot so plovila, letala, gradbeni proizvodi, športna oprema, sanitarna oprema…), uporabnike tovrstnih izdelkov ter zbiralce in predelovalce odpadkov in tudi druge zainteresirane na območju programa Interreg Italija – Slovenija in tudi širše.

 

Konferenca bo potekala dvojezično, zagotovljeno bo prevajanje.

 

Kotizacije ni. Osnutek programa je v pripravi.

 

 

OBRAZEC ZA PRIJAVO

Fotogalerija





 

Arhivi