Novice


Arhiv: BREZPLAČNA USPOSABLJANJA NA MEDPODJETNIŠKEM IZOBRAŽEVALNEM CENTRU

 

 

BREZPLAČNA USPOSABLJANJA NA

MEDPODJETNIŠKEM IZOBRAŽEVALNEM CENTRU

Na Medpodjetniškem izobraževalnem centru – MIC, v okviru projekta »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc v dolini Soče II«, izvajamo brezplačna usposabljanja.

V decembru 2019 v popoldanskih urah bomo začeli z usposabljanjem Uporaba načel HACCP sistema.

VSEBINA PROGRAMA:

 

Vsebina

Cilji

 

Osebna higiena zaposlenih v živilski dejavnosti

Čiščenje v živilskih obratih

Ravnanje z odpadki v živilskih obratih Dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija (DDD) v živilskih obratih

Navzkrižno onesnaženje živil z mikroorganizmi

HACCP sistem

 

Slušatelj:

- pozna pomen osebne higiene

- pozna podobo urejenega živilskega delavca

- pozna higieno delovnega in življenjskega okolja

- pozna čistilna sredstva, metode in pomen čiščenja

- pozna načine in sredstva za razkuževanje

- pozna postopke dezinsekcije in deratizacije

- pozna koristnost in škodljivost mikroorganizmov (vrste in njihovo delovanje)

- pozna življenjske pogoje in metode za uničevanje mikrobov v živilski praksi

- pozna načine za preprečevanje okužb s hrano po načelih dobre higienske prakse

- pozna pomen HACCP sistema za varnost živil in temeljne korake HACCP načrta

- pozna vrste tveganja in razume kontrolne in kritične kontrolne točke v okviru HACCP sistema

- pozna pomen sledljivosti živil

 

 

ZAČETEK: petek, 6. 12. 2019 ob 15.30 do 17.45.

TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA: 30 ur. 

Ciljna skupina: zaposleni, poudarek na starejši od 45 let.

Skupina: 12 udeležencev

Obseg: 6 do 8 srečanj

 

Rok prijave: najkasneje do 27. 11. 2019

 

 

Več informacij in prijava na: e-naslov mateja.kumar@scng.si ali telefon 05 620 56 95, oziroma dorica.rijavec@scng.si ali telefon 05 620 56 09.Vabljeni vsi, ki vas te vsebine zanimajo. Število mest je omejeno!


Fotogalerija





 

Arhivi