BREZPLAČNA USPOSABLJANJA NA
MEDPODJETNIŠKEM IZOBRAŽEVALNEM CENTRU
Na Medpodjetniškem izobraževalnem centru – MIC, v okviru projekta »Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc v dolini Soče II«, izvajamo brezplačna usposabljanja.
V decembru 2019 v popoldanskih urah bomo začeli z usposabljanjem Uporaba načel HACCP sistema.
VSEBINA PROGRAMA:
Vsebina
Cilji
Osebna higiena zaposlenih v živilski dejavnosti
Čiščenje v živilskih obratih
Ravnanje z odpadki v živilskih obratih Dezinfekcija, dezinsekcija, deratizacija (DDD) v živilskih obratih
Navzkrižno onesnaženje živil z mikroorganizmi
HACCP sistem
Slušatelj:
- pozna pomen osebne higiene
- pozna podobo urejenega živilskega delavca
- pozna higieno delovnega in življenjskega okolja
- pozna čistilna sredstva, metode in pomen čiščenja
- pozna načine in sredstva za razkuževanje
- pozna postopke dezinsekcije in deratizacije
- pozna koristnost in škodljivost mikroorganizmov (vrste in njihovo delovanje)
- pozna življenjske pogoje in metode za uničevanje mikrobov v živilski praksi
- pozna načine za preprečevanje okužb s hrano po načelih dobre higienske prakse
- pozna pomen HACCP sistema za varnost živil in temeljne korake HACCP načrta
- pozna vrste tveganja in razume kontrolne in kritične kontrolne točke v okviru HACCP sistema
- pozna pomen sledljivosti živil
ZAČETEK: petek, 6. 12. 2019 ob 15.30 do 17.45.
TRAJANJE IZOBRAŽEVANJA: 30 ur.
Ciljna skupina: zaposleni, poudarek na starejši od 45 let.
Skupina: 12 udeležencev
Obseg: 6 do 8 srečanj
Rok prijave: najkasneje do 27. 11. 2019
Več informacij in prijava na: e-naslov mateja.kumar@scng.si ali telefon 05 620 56 95, oziroma dorica.rijavec@scng.si ali telefon 05 620 56 09.Vabljeni vsi, ki vas te vsebine zanimajo. Število mest je omejeno!