Novice


Arhiv: Sporočilo župana Mestne občine Nova Gorica voznikom in prevoznim podjetjem iz Nove Gorice

Številka: 166-1/2020-143

Datum: 8. 4. 2020

 Vozniki in avtoprevozniška podjetja v Mestni občini Nova Gorica

ZADEVA: Zahvala in informacije novogoriške mestne občine


Spoštovani vozniki in avtoprevozniška podjetja,

Mestna občina Nova Gorica in njen Štab civilne zaščite koordinirajo in upravljajo aktivnosti ter uresničevanje ukrepov za preventivo in zajezitev širjenja Covid-19. Pri tem delu se posvečamo zlasti izpostavljenim in rizičnim skupinam. Med izpostavljene skupine uvrščamo tudi voznike tovornjakov, ki po svoji službeni dolžnosti potujete po tujini, zato na vas naslavljamo pismo z morebitno koristnimi informacijami in drugo podporo.

NUJNA OSKRBA NA DOMU
V kolikor zaradi suma okužbe ali preventivne izolacije po povratku iz tvegane vožnje v tujini ne zapuščate doma, oziroma se izogibate trgovinam, lekarnam, bencinskim servisom, in se sami ne uspete oskrbovati preko pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev, priporočamo spletno naročanje in dostavo pri trgovskih podjetjih. Nabor nekaterih dobite na spodnji povezavi:

https://www.nova-gorica.si/koronavirus/trgovina-dostava-na-dom/

V kolikor potrebujete dodatno pomoč pri oskrbi v času samoizolacije, lahko pokličete na telefonsko številko Mestne občine Nova Gorica 05 335 01 07 (Štab CZ mestne občine). Za tovrstno pomoč lahko zaprosite vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 8.00 in 15.00.

ŠE NEKAJ NAVODIL IN KORISTNIH INFORMACIJ:  

KAJ STORITI V PRIMERU SUMA OKUŽBE?
Zdravstveni dom Nova Gorica ima na voljo naslednje telefonske številke, kamor pokličite, če sumite, da ste okuženi s koronavirusom:
- za odrasle (pon–čet: 8.00–20.00, pet: 8.00–15.00): 051 656 580 in 051 656 588
- za otroke (pon–pet: 8.00–15.00): 051 656 509
- v preostalem času je na voljo dežurna služba (urgenca v šempetrski bolnišnici): 05 330 11 17

V primeru znakov okužbe je potrebno ostati v domači oskrbi in poklicati osebnega zdravnika oziroma na zgoraj navedene telefonske številke.
DRŽAVNI KLICNI CENTER ZA INFORMACIJE O KORONAVIRUSU
Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s koronavirusom, kličite na brezplačno telefonsko številko 080 14 04, kjer boste dobili zanesljive informacije vsak dan med 8.00 in 20.00.

AKTUALNE IN KLJUČNE INFORMACIJE TER PRIPOROČILA ZA ZAŠČITO ZDRAVJA
Obiščite spletno stran Nacionalnega inštituta za javno zdravje – NIJZ: www.nijz.si.

 - Ravnajte odgovorno in zaščitite sebe, svoje bližnje in najbolj ranljive skupine, predvsem na podlagi priporočil

 - V času, ko se vrnete s službene vožnje iz tujine, je priporočljivo, da se izogibate trgovinam, lekarnam, bencinskim servisom ipd., če je le mogoče.

V prihodnjih dneh bomo na spletni strani mestne občine www.nova-gorica.si v zavihku "KORONAVIRUS info" objavili (poleg že objavljenih trgovcev) še seznam gostincev, ki nudijo dostavo že pripravljenih obrokov na dom. Zato vas vabimo, da spremljate naše objave.

Dobro vemo, da ste vozniki in avtoprevozniki tudi v obdobju epidemije izjemnega družbenega pomena, saj med drugim skrbite za redno oskrbo. V imenu Mestne občine Nova Gorica se vam najlepše zahvaljujem za ves vaš trud in vložene napore.

Srečno vožnjo, pazite nase in ostanite zdravi!

 dr. Klemen Miklavič

ŽUPAN

Besedilo dopisa, ki smo ga prejeli 9. aprila 2020 si lahko ogledate tu

Fotogalerija





 

Arhivi