Novice


Arhiv: Informacija o dani pobudi na ministrstvo za zdravje za zagotavljanje delovanje mreže izvajalcev storitev medicine dela

Spoštovani člani in članice,

obveščamo vas, da smo na Ministra za zdravje naslovili pobudo, da v severnoprimorski regiji zagotovi dovolj izvajalcev medicine dela in športa.  

Seznanjeni smo, da se podjetja v regiji soočate z resnimi težavami pri dostopnosti do storitev izvajalcev medicine dela in športa. Sporočate nam o nerazumno dolgih obdobjih, ko čakate na storitve obdobnih in preventivnih zdravniških pregledov v okviru obstoječe mreže izvajalcev v Goriški statistični regiji. Posledično ste primorani napotovati zaposlene in bodoče zaposlene na preglede izven regije, vse do Škofje Loke, Ljubljane, Maribora in Sežane ipd., kar vam posledično povzroča dodatne stroške in velike izgube delovnega časa. Zaradi nedostopnosti do storitev medicine dela, prometa in športa vam je onemogočeno pravočasno izpolnjevanje zakonskih obveznosti s področja zdravja in varstva pri delu.

Glede na opisano je očitno, da aktualni sistem zagotavljanja storitev medicine dela oziroma mreže v regiji ni učinkovit in ne zagotavlja pravičnosti in dostopnosti do tovrstnih storitev. Posledično tudi ne zagotavlja enakopravne obravnave naših podjetij glede na ostale regije. Tudi cene tovrstnih storitev so zelo različne, kar kaže na sistemsko neurejenost.

Zato smo ministra za zdravje pozvali, da nas seznani s planom aktivnosti, ki jih načrtuje zato, da bodo tudi v praksi zagotovili dostopno, učinkovito in kakovostno izvajanje programov s področja medicine dela, prometa in športa tudi na severnoprimorskem.

EKIPA GZS Severno Primorske gospodarske zbornice

Fotogalerija





 

Arhivi