Novice


Arhiv: Popotresna obnova na Hrvaškem

Popotresna obnova na Hrvaškem

Cenjene članice, spoštovani člani,

v zadnjih tednih tudi na Gospodarski zbornici Slovenije spremljamo razmere in dogajanje na Hrvaškem, kjer je prebivalce prizadelo več uničujočih potresov. Obžalujemo, da so v že tako izrednih in zahtevnih razmerah, ki jih povzroča COVID-19, soočeni še s posledicami naravne nesreče. Želimo si, da se razmere čim hitreje stabilizirajo.

Na Hrvaškem potekajo številne akcije solidarnosti, pomoč prihaja z vseh koncev. Gospodarska zbornica Slovenije je takoj po potresih vzpostavila zvezo tudi na zborničnem nivoju. Ponudili smo takojšnjo podporo in naše angažiranje. Kolegi iz hrvaške gospodarske zbornice so se tudi odzvali. Uskladili smo, da bomo v koordinirani akciji sodelovali pri popotresni sanaciji, ki bo nedvomno izredno zahtevna. V bolj sistemskem pristopu bomo preko naših mrež pozvali k sodelovanju tudi vas, članice in člane. Upamo, da bomo skupaj lahko zagotovili podporo, ki jo bodo potrebovali.

Trenutno pri nas že preverjamo oz. pripravljamo sezname področij in kompetenc, kjer lahko ponudimo pomoč. Naslednji koraki bodo usklajeni v kratkem, takrat vas bomo o tem tudi obvestili.

V kolikor imate v vmesnem času kakršnokoli pobudo nam jo posredujte. Hvala.

S spoštovanjem,

Boštjan Gorjup
predsednik GZS

Fotogalerija





 

Arhivi