Novice


Arhiv: ZRSZ: Opomnik o izteku rokov

ZRSZ: Opomnik o izteku rokov

ČAKANJE NA DELO

Bliža se skrajni rok za oddajo vlog: Delodajalci lahko vlogo za uveljavitev delnega povračila nadomestila plače za delavce, ki so jih napotili na začasno čakanje na delo, oddajo le še do 15. januarja. To velja tudi za delodajalce, ki bi delavce na primer napotili na čakanje v drugi polovici januarja (do 31. 1. 2021).

Izjava po #PKP7: Zavod ob sami obravnavi vlog za delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo na podlagi ZIUPOPDVE več ne bo preverjal podatkov FURS o plačanih zapadlih obveznostih iz naslova obveznih dajatev ter o predloženih obračunih davčnih odtegljajev za dohodke iz delovnega razmerja za zadnjih pet let. Delodajalec namreč v ta namen ob oddaji vloge poda izjavo. V izogib naknadnim nepotrebnim zapletom ZRZS opozarja na to, da so delodajalci pozorni, da imajo navedeno ob oddaji vloge urejeno. Zavod bo namreč skladno z zakonom naknadno preverjal pravilnost navedenih izjav v postopkih nadzora.

SUBVENCIONIRANJE SKRAJŠANJA POLNEGA DELOVNEGA ČASA

Roki za oddajo vlog: ZRSZ je z uveljavitvijo ZIUPOPDVE 31.12.2020 delodajalcem vnovič omogočil oddajo vlog za subvencioniranje skrajšanja polnega delovnega časa. Delodajalci, ki so delavcem odredili delo s skrajšanim polnim delovnim časom s 1.1.2021, vložijo vlogo preko portala za delodajalce na spletni strani ZRSZ najkasneje do ponedeljka, 18.1.2021. Delodajalci, ki so delavcem odredili delo s skrajšanim polnim delovnim časom z 31.12.2020, vložijo vlogo najkasneje do 15.1.2021. Delodajalci, ki so delavcem odredili delo s skrajšanim polnim delovnim časom med 16. in 30.12.2020, vlogo vložijo najkasneje do 14.1.2021.

Fotogalerija





 

Arhivi