Novice


Arhiv: 8 namigov za graditev in ohranitev zaupanja zaposlenih

8 namigov za graditev in ohranitev zaupanja zaposlenih

Odgovor na vprašanje, ali vam ekipa zaupa, je pomembno vedno, v kriznih časih pa še posebej. Dobre odnose z ekipo imate namreč lahko le, če vam njeni člani zaupajo. Pomembno je, da čimprej zaznate morebitne znake nezaupanja oziroma da veste, da vam resnično zaupajo ter da medsebojno zaupanje aktivno gradite ves čas.

Na portalu officevibe.com smo našli 8 namigov za graditev in ohranitev zaupanja zaposlenih.

1. Odprite komunikacijske kanale.

Odprta komunikacija vam pomaga prepoznati potrebe vaših zaposlenih, še posebej, kadar potrebujejo podporo ali nov pristop.

2. Bodite transparentni.
Če svojo ekipo držite v temi glede pomembnih informacij, lahko pride do pomanjkanja zaupanja, še posebej, kadar gre za velike spremembe v organizaciji. Če bodo imeli na voljo ustrezne informacije, bodo manj zaskrbljeni in vam bodo tudi bolj zaupali.

3. Ponudite zaupanje sami.

Zaupanje gre v obe smeri in če želite, da vam zaposleni zaupajo, morate pokazati, da tudi vi zaupate njim.

4. Priznajte lastne napake.

Napake so neizogibne in pogosto ponujajo veliko priložnosti za učenje. Prevzemanje odgovornosti zanje pokaže, da tudi vi niste popolni in da se je vedno mogoče izboljšati.

5. Dovolite si biti ranljivi.

Biti ranljiv pomeni biti človek. Bodite, kar ste in si dovolite priznati, da imate težak dan ali da nimate vseh odgovorov. To je lahko pot do boljšega sodelovanja.

6. Komunicirajte zaupanje v svojo ekipo.

Včasih je treba le spomniti ljudi, da jim zaupate. Preprosta neposredna komunikacija lahko članom vaše ekipe omogoči, da se počutijo opolnomočene za izvedbo dela.

7. Vadite resnično poslušanje.

Velik del zaupanja prinaša občutek, da se lahko vaša ekipa pogovarja z vami. Vadite poslušanje, da boste zares slišali svojo ekipo.

8. Vzpostavite kulturo povratnih informacij.

Kultura povratnih informacij zaposlenim omogoča, da jih njihovi vodje slišijo in jim daje občutek aktivne soudeležbe, pomaga pa tudi vam pri vašem lastnem razvoju.

Fotogalerija





 

Arhivi