Novice


Arhiv: Nekaj namigov za vodenje neprijetnih pogovorov z zaposlenimi

Nekaj namigov za vodenje neprijetnih pogovorov z zaposlenimi

Eden izmed velikih izzivov za vodjo tima so neprijetni pogovori z zaposlenimi.Ne glede na to, ali gre za slabo opravljeno delo, konflikt v timu ali osebne težave, razmislite, kako boste kos takemu pogovoru s članom tima.

Dobro je, da veste, kaj je v takem pogovoru dobro in kaj ne. Na portalu Officevibe svetujejo, da ne začnete pogovora, ne da bi se nanj prej pripravili, da ne dovolite, da profesionalnost prevlada nad človečnostjo, da ne pridete na pogovor s seznamom opravil ali rokov, v pogovoru pa ne ostajate le na svojem bregu.

Svetujejo tudi, da razmislite, kaj boste povedali in kako boste povedali, da poveste, kaj čutite, da postanete del rešitve in tudi prevzamete nase sprejetje določenih ukrepov, na koncu pa preverite, ali oba s sogovornikom enako razumeta zaključke pogovora.

In še nekaj namigov:
1. Pripravite se na produktiven pogovor

Ker veste, da se morate konstruktivno pogovoriti z zaposlenim v svojem timu, si vzemite čas za načrtovanje tega, kar boste povedali in si pripravite ključne oporne točke za pogovor. Vnaprej določite temo pogovora, da bosta oba vedela, o čem se bosta pogovarjala. Zaposlenemu dajte čas, da se tudi on pripravi na pogovor.

2. Ustvarite pozitivno okolje za pogovor

Zavedajte se, da vnaprejšnji negativni odnos ovira možnost pozitivnega izida. Pogovor pričnite tako, da razložite svoj pozitivni namen, pa naj gre za reševanje sporov, medsebojno razumevanje ali pripravo akcijskega načrta.

3. Rešitev poiščite skupaj

Na koncu takega pogovora boste želeli določiti nekaj nadaljnjih korakov, zato je dobro, da z zaposlenim skupaj razpravljata o možnostih in se dogovorita za najustreznejšo rešitev. Tako boste vodja, ki je postal del rešitve, zaposleni pa bodo videli, da uvajate smiselne ukrepe in vam sledili.

Fotogalerija





 

Arhivi