Novice


Arhiv: 6 namigov za uspešno postavljanje ciljev zaposlenih

Koristen namig

6 namigov za uspešno postavljanje ciljev zaposlenih

Postavljanje smiselnih in dosegljivih ciljev za vsakega člana vašega tima je včasih težko. Na portalu officevibe.com smo našli 6 namigov, kako uspešno določati cilje zaposlenih.

1. Cilje postavite skupaj

Člani vašega tima bodo bolj zavezani k doseganju svojih ciljev, če bodo prispevali k njihovi opredelitvi. Vsakega posameznika vzpodbudite, da razmišlja o svojih poklicnih izzivih ali pridobivanju novih veščin.

2. Za navdih si pomagajte s primeri

Kadar niste prepričani, kako pravilno oblikovati cilje zaposlenih, si oglejte nekaj primerov ali za pomoč prosite starejše, bolj izkušene sodelavce. To vam lahko pomaga razumeti ključne sestavine, ki sestavljajo dobro strukturiran cilj.

3. Postavite dosegljive cilje ...

Ambiciozni cilji lahko pomagajo zaposlenim, da izkoristijo svoj polni potencial. Če pa so ambiciozni do te mere, da postanejo nedosegljivi, ima to lahko nasproten učinek: zaposleni obupajo ali začnejo dvomiti v svoje sposobnosti. Bolje je velik cilj razdeliti na manjše etape.

4. ... vendar ohranite izziv

Zaposleni se morajo počutiti izzvane, vendar na vznemirljiv način. Cilj naj vidijo kot priložnost za rast, razvoj veščin ali napredovanje v karieri.

5. Stavite na posameznikove prednosti

Ljudje imamo različne prednosti, pa naj gre za tehnično znanje, osebne interese ali naravne sposobnosti in najboljši cilji so tisti, ki zmorejo te prednosti izkoristiti.

6. Zaposlene pripravite za uspeh

Določanje ciljev zaposlenih je le del enačbe; zaposlenim morate tudi pomagati, da bodo te cilje dosegli. Glede na zastavljene cilje morate poskrbeti za morebitne dodatne vire, kot so usposabljanja, nova programska oprema ali tehnologija … Skupaj določite tudi čas, ki bo za dosego cilja potreben.

Fotogalerija





 

Arhivi