Novice


Arhiv: Koristen namig: 6 namigov za redne mesečne pogovore s člani tima

Koristen namig

6 namigov za redne mesečne pogovore s člani tima

Potrebe in izzivi v timih se nenehno spreminjajo, zato je pomembno, da se redno pogovarjate s svojimi zaposlenimi in si tako zagotovite čim več povratnih informacij o stanju v vašem timu. Zastavljanje pravih vprašanj vam lahko pomaga pridobiti ključne informacije, ki jih potrebujete za učinkovito vodenje tima. Na portalu officevibe.com smo našli 6 namigov o tem, kakšna vprašanja velja članom tima zastaviti vsak mesec, da boste z njimi ostali povezani in da boste bolje razumeli, kaj se z njimi dogaja, kako rastejo ali kako se soočajo z novo realnostjo. Pomembno pa je, da kot dober vodja sledite povratnim informacijam zaposlenih in s tem ustvarjate boljše pogoje za njihovo odlično delo.

1. Kako lahko postanem boljši vodja?

S tem vprašanjem boste članom tima ponudili priložnost, da spregovorijo odkrito in ponudijo svoje proaktivne nasvete, s tem pa vam pomagajo, da se kot vodja razvijate.

2. Kaj lahko storimo za izboljšanje našega izdelka (ali procesa)?

Zaposleni se pogosto bojijo deliti svoje zamisli, zato takšno vprašanje pripomore, da razkrijejo svoje ustvarjalne ideje in jih obenem motivira za njihovo uresničevanje.

3. Kaj lahko storimo za izboljšanje naše timske kulture?

Delo je več kot le izpolnjevanje nalog in z izboljšanjem organizacijske kulture boste povečali zavzetost zaposlenih in jim obenem pokazali, da vam je mar zanje.

4. Katere 'team building' aktivnosti lahko izvajamo skupaj?

Močnejše ekipe pomenijo boljše timsko delo, kar vodi do vrhunskih rezultatov. Več ko zaposleni vedo drug o drugem, bolje bodo lahko pri delu sodelovali.

5. Kaj (ali kdo) manjka naši ekipi?

Odgovor na to vprašanje vam bo pomagal tako pri odločitvah za dodatno izobraževanje in usposabljanje že zaposlenih kot pri zaposlovanju novih sodelavcev.

6. Kaj še lahko storim za boljše vodenje tima?

Odgovori zaposlenih vam lahko pomagajo videti stvari, ki jih sicer ne bi opazili, zaposleni pa se počutijo bolj vključene in povezane z odločanjem in strateškim usmerjanjem.

Fotogalerija





 

Arhivi