Novice


Arhiv: 6 namigov za izboljšanje agilnosti

Koristen namig

6 namigov za izboljšanje agilnosti

V poslovnem kontekstu je agilnost sposobnost, ki organizaciji omogoča hitro spreminjanje in sprejemanje odločitev in zato boljše odzivanje na nove razmere na trgu, s tem pa povečuje njeno konkurenčnost. Na portalu entrepreneur.com smo našli 5 namigov, kako lahko postane organizacija bolj agilna.

1. Spodbujajte podjetniško razmišljanje in avtonomijo.
Omogočite zaposlenim, da razmišljajo kot podjetniki. Spodbujajte jih, da sami rešujejo svoje težave in jim dovolite, da sami sprejemajo odločitve, kadarkoli je to mogoče.

2. Spodbujajte majhne time.

Velike, hierarhične organizacije imajo določene prednosti, vendar so same po sebi manj gibljive. Namesto tega je bolje tesno sodelovati v majhnih skupinah.

3. Izogibajte se temu, da bi se česarkoli preveč navadili.
V organizaciji morate ostati prilagodljivi in biti vedno pripravljeni vključiti nove zamisli.

4. Odrecite se vsemu, kar ne deluje.
Ne glede na to, ali poskušate najti novo strategijo za pridobivanje potencialnih strank ali izpopolniti svoj pristop k oglaševanju, morate biti pripravljeni, da se odrečete vsemu, kar ne deluje.

5. Osredotočite se na šprinte namesto na maratone.
Ne načrtujte svojih velikih projektov preveč vnaprej. Prilagodite svojo organizacijo in delajte na projektih v kratkih etapah in ne maratonsko.

6. Redno preverjajte napredek.
Zagotovite zanesljive meritve, ki vas obveščajo o vašem napredku, in ga redno preverjajte. Prosite svoje zaposlene za povratne informacije oziroma jih vprašajte, kako bi lahko organizacijo v prihodnosti naredili še bolj agilno.

Fotogalerija





 

Arhivi