Novice


Arhiv: 5 namigov za graditev zaupanja in krepitev sodelovanja v timu

Koristen namig

5 namigov za graditev zaupanja in krepitev sodelovanja v timu

Zaupanje je ena najpomembnejših sestavin za uspeh tima. Kadar si sodelavci zaupajo, bolj učinkovito načrtujejo, delajo učinkoviteje in postajajo močnejši kot skupina. Pomanjkanje zaupanja pa lahko vpliva na moralo, angažiranost zaposlenih in uspešnost celotne ekipe. Vzpostavitev in krepitev zaupanja je del ohranjanja dobrih odnosov v timu. Na portalu officevibe.com smo našli pet namigov za gradnjo zaupanja in krepitev sodelovanja v timu.

1. Spodbujajte iskrenost in odprto komunikacijo
Zaposleni želijo biti slišani, spoštovani in cenjeni. Ko čutijo, da lahko delijo svoja iskrena mnenja in povratne informacije, to vodi do boljših idej in boljših rezultatov. Vzpostavitev zdravih komunikacijskih praks in psihološke varnosti na delovnem mestu sta bistvenega pomena za zaupanje v timu.

2. Ustvarite priložnosti za ustvarjalno sodelovanje
Da bi zaposleni pridobili zaupanje, se morajo naučiti reševati probleme skupaj in se zanašati drug na drugega. Dobra priložnost za razvoj teh veščin so teambuildingi. Soočanje z novimi izzivi in potreba po kreativnosti pomagata, da postanejo timi bolj iznajdljivi in vidijo stvari iz novih zornih kotov. Tako gradijo kulturo odprtega duha in radovednosti.

3. Omogočite svojemu timu, da bo bolj samoorganiziran
Ljudje si začnejo bolj zaupati, ko se naučijo skupaj sprejemati odločitve. Bolj, ko je tim samostojen, bolj se bodo člani tima naučili zaupati drug drugemu, bodo pa tudi bolj zadovoljni, saj si zaposleni želijo več besede pri delu, ki ga opravljajo.

4. Vloge in odgovornosti naj bodo jasne
Eden najboljših načinov, da si zaposleni zaupajo, je, da jim jasno poveste, za kaj je odgovoren vsak član tima. To pomeni, da vsak zaposleni ve, kaj vključuje njegovo delo, hkrati pa tudi, da jasno razume tudi vloge in odgovornosti svojih sodelavcev.

5. Povratne informacije naj bodo del timske kulture
Lažje ko zaposleni dajejo in prejemajo povratne informacije, bolj bodo rasli kot posamezniki in kot tim.

Fotogalerija





 

Arhivi