Novice


Arhiv: Vabljeni na spletni dogodek Mehanizmi pomoči za omilitev posledic energetske krize za 2023

Kaj dogaja

Vabljeni na spletni dogodek Mehanizmi pomoči za omilitev posledic energetske krize za 2023

V četrtek, 9. februarja, ob 10. uri lepo vabljeni na spletni dogodek Mehanizmi pomoči za omilitev posledic energetske krize za 2023. Na dogodku, ki ga organizira GZS - OE Strateški razvoj, bosta sodelovala tudi predstavnika Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter SPIRIT-a. Prijave sprejemamo na TEJ povezavi.

 

Slovenska podjetja se že dlje časa srečujejo z visokimi cenami energentov, nestabilnim poslovnim okoljem, veliko razliko v konkurenčnosti podjetij znotraj EU zaradi različnih pristopov k reševanju energetske krize ter s poslabšanjem gospodarske situacije.

 

Vlada je zato v drugi polovici decembra 2022 sprejela zakon za pomoč gospodarstvu, ki vključuje subvencioniranje visokih cen električne energije, zemeljskega plina in tehnološke pare, subvencioniranje dveh ukrepov za ohranjanje delovnih mest ter ukrepe za zagotavljanje likvidnosti podjetij. Sprejela je tudi Uredbo o določitvi cene električne energije za mikro, mala in srednja podjetja, s katero od 1. januarja do 30. junija 2023 določa cene za dobavo električne energije za ta podjetja. Vsebino zakona in uredbe bo predstavila naša sodelavka Simona Lesar, na dogodku bosta sodelovala tudi Alenka Marovt Novak z Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport ter Gorazd Orešek z agencije Spirit.

 

V drugem delu dogodka boste imeli priložnost tudi vprašati in izpostaviti tisto, kar vam je v zvezi s subvencijami najbolj nejasno.

 

Dogodek bomo ponovili 21. februarja 2023, predvidoma ob 10. uri, ko vam bomo predstavili tudi platformo za oddajo vlog.

Več od dogodku

Fotogalerija





 

Arhivi