Novice


Arhiv: Pričetek ocenjevanja škode v gospodarstvu zaradi julijskih neurij - tudi v severnoprimorski regiji

Ocenjevanje škode v gospodarstvu zaradi posledic neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami med 17. in 25. julijem 2023

Vlogo za ocenjevanje neposredne škode v gospodarstvu zaradi neurja z dežjem, vetrom, zemeljskimi plazovi in poplavami lahko oddajo gospodarske družbe, samostojni podjetniki, posamezniki, ki opravljajo samostojno dejavnost, zavodi in zadruge v naslednjih prizadetih občinah:

Izpostava Nova Gorica: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin. 

Oceno škode morajo oškodovanci poslati na Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport do 1. septembra 2023 na obrazcu, ki je priložen spodaj in ki zajema naslednje podatke: naziv, matična in davčna številka oškodovanca, ulica, poštna številka, pošta, kraj, občina nastanka nesreče, ocena škode na strojih/opremi, zalogah in izpadu prihodka.

Oškodovanci v gospodarstvu dokumentacijo pošljejo na elektronski naslov: poplave2023.mgts@gov.si ali po navadni pošti na naslov: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Trubarjeva ulica 11, 2000 Maribor (z oznako »Poplave julij 2023«).

Obrazec in navodila za izpolnjevanje (škoda od 17. do 25. 7. 2023)

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo morebitne nadaljnje ukrepe odprave posledic škode izvajalo le v primeru zagotovitve finančnih sredstev v proračunu Republike Slovenije. 

 

Celotna informacija je objavljena na:  Pričetek ocenjevanja škode v gospodarstvu zaradi julijskih neurij | GOV.SI

 

EKIPA GZS SPGZ

Fotogalerija





 

Arhivi