Novice


Pospeševanje inovacij za obrambno industrijo (dvojna uporaba)

GZS skupaj z MORS organizira dogodek »Pospeševanje inovacij za obrambno industrijo«, ki bo potekal 17.5.2024 ob 10.00 v dvorani E.  Predstavitev te priložnosti je namenjena startup podjetjem in inovatorjem, inovativnim podjetjem, tako da vas prosimo za posredovanja vabila vašim članom.

 

Na dogodku bo predstavljena naslednja vsebina:

  1. NATO pospeševalnik inovacij na področju obrambe za Severni Atlantik (DIANA): https://www.diana.nato.int/about-diana.html
  2. Informacije o razpisu za EUDIS Hackathon: https://eudis-hackathon.eu/EUDIS Hackathon 2024: Informative Session

Predstavitev bo izvedla dr. Liliana Brožič, sekretarka na Ministrstvu za obrambo RS, direktorat za logistiko.

 

DIANA spodbuja inovatorje k iskanju novih prebojnih tehnologij za dvojno uporabo - civilno in vojaško, na dogodku bodo predstavljeni tako pospeševalnik kot tudi pričakovani razpisi.

Podjetja, sprejeta v program pospeševalnika DIANA, pridobijo dostop do:

  • financiranja tehnološkega razvoja (v začetni vrednosti 100.000 €) in predstavitve tehnologije ter sodelovanje v programu pospeševalnika DIANA;
  • 23 pospeševalnikov in 172 testnih centrov v NATO zavezništvu, za pospeševanje, predstavitev in validacijo svojih predlogov tehnoloških rešitev za dvojno rabo;
  • mentoriranja s strani znanstvenikov, inženirjev, industrijskih partnerjev, končnih uporabnikov;
  • mreže investitorjev;
  • marketinških poti znotraj NATO podjetij in 32 NATO zavezniških trgov.

EUDIS je EU obrambna inovacijska shema, v okviru katere bodo v obdobju 2024-27 organizirani EUDIS Hackathoni. Tema prvega EUDIS Hackathona je "Digital in Defence", kjer se bodo udeleženci soočali s tremi izzivi:

  • Subsea Infrastructure Protection
  • Improving Situational Awareness
  • Cybersecurity in Defence

Izbrali bodo 6 zmagovalcev Hackathona, ki bodo sodelovali v ekskluzivnem Mentorskem programu (junij, julij 2024) z jasnim ciljem: razviti produkt in ustanoviti podjetje. Trije najboljši zmagovalci (izmed šestih) bodo nato sodelovali v štirimesečnem mentorskem programu (avgust - november 2024) s ciljem komercializacije (v obrambnem sektorju).

Hackathon bo potekal med 31. majem in 2. junijem 2024 na 6 lokacijah po Evropi, prijave so odprte do 19. maja 2024. Več informacij in prijavnica so na voljo na zgornjih povezavah ter v kratki predstavitvi EUDIS, ki je dostopna na tej povezavi, več informacij bo predstavljenih na dogodku.

 

Vabljeni!

Fotogalerija





 

Arhivi