Novice


Arhiv: Okrogla miza Bo slovensko gospodarstvo preživelo energetsko krizo?

Slovensko gospodarstvo deluje v zaostrenih razmerah. Ključen razlog so previsoke cene električne energije, zaradi katerih zgublja konkurenčno prednost na globalnih trgih. Zato nujno potrebuje primerljive ukrepe, kot jih poznajo druge države članice EU. Kako naj drugače pričakujemo, da bo konkurenčno v svetu. Na ta in druga vprašanja bomo iskali na okrogli mizi.

Arhiv: Vesna Nahtigal: Ves svet kriči o nujni domači oskrbi s primarnimi materiali, v Sloveniji pa želimo to industrijo izbrisati

»Industrija ima v Sloveniji večjo težo kot v drugih državah EU, saj je delež ustvarjenega BDP industrije med najvišjimi v Evropi (22,8 %), zaposluje pa 200.000 ljudi. Poleg tega je industrija najpomembnejši odjemalec energije v državi, saj porabi 2/3 zemeljskega plina in polovico električne energije znotraj poslovne rabe. Zato mora NEPN industriji nameniti posebno poglavje, v katerem naj se država opredeli, kako ji bo zagotovila energetsko oskrbo v prihodnje in s tem pogoje za konkurenčno delovanje,« je izpostavila generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na ponedeljkovi seji Strateškega sveta za energetski prehod pri GZS, ki ga sestavljajo predstavniki podjetij iz energetske in predelovalne industrije ter različni strokovnjaki.

Arhiv: Nastopil je čas za izpolnitev obljub

Arhiv: Seminar Intrastat

Arhiv: Finančne spodbude za podjetja – slovenska in evropska sredstva

V aprilu so različna ministrstva že objavila nekaj razpisov, ki podjetjem zagotavljajo nepovratna sredstva iz slovenskih in evropskih virov. V okviru sredstev Evropske kohezijske politike pa v okviru programskega obdobja 2021 – 2027 letos pričakujemo še razpise v skupni višini 600 milijonov evrov.

Arhiv: Majska ponudba član-članu

Spoštovani, člani GZS so za vas v mesecu maju pripravili posebne ponudbe.

Arhiv: Delavnica "NEKI ZA ZDRAVJE"

Gospodarska zbornica Slovenije, Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo (SFRR) v sodelovanju s članskimi pojdetji SFRR in Fakulteto za šport za Slovenski podjetniški sklad izvaja delavnice za zaposlene na temo preventivnih programov za varovanje zdravja pri delu ter spodbujanja zdravega življenjskega sloga.

Arhivi