Novice


Arhiv: Poslovne priložnosti v Moldaviji

v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvom Republike Moldavije v Budimpešti in Častnim konzulatom Republike Moldavije v Ljubljani organiziramo poslovno – informativni seminar o priložnostih poslovanja z Moldavijo. Seminar bo v sredo, 31. maja 2023 ob 9:30 na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana. K udeležbi na seminarju vabimo slovenska podjetja, ki želijo optimizirati svoje nabavne vire ali ponuditi svoje izdelke in rešitve na razvijajočem se trgu, ki se trudi izboljšati poslovno okolje, spodbujati podjetništvo in privabiti tuje investitorje z različnimi spodbudami in olajšavami: - živilska industrija, - tekstilna industrija, - avtomobilska, kovinska in elektro-elektronska industrija, - energetika, infrastruktura, okolje, - IKT, - trgovina

Arhiv: 6.- 7.6.2023: Webinar o poreklu blaga

Prvi dan bodo pojasnjeni osnovni pojmi s področja porekla blaga, preferencialnega in nepreferencialnega. Vse bo temeljilo na praktičnih primerih. Drugi dan pa bodo predstavljene predvsem aktualne novosti na področju preferencialnega porekla blaga.

Arhiv: 23. maja 2023 se bo v Vili Vipolže v Goriških Brdih odvila 3. mednarodna konferenca Vodikov ekosistem Severnega Jadrana 2023

Vodik je prepoznan kot ključni element na poti do ogljično nevtralne družbe. V Evropi nastajajo regionalni vodikovi ekosistemi, ki so pomemben korak k razvoju trajnostnega gospodarstva. Na mednarodni konferenci v Novi Gorici konec leta 2021 je dobila podporo odločevalcev ideja o razvoju 1. transnacionalne vodikove doline na svetu – »Dolina vodika Severnega Jadrana« (North Adriatic Hydrogen Valley). Ta projekt je povezal industrijsko, odločevalsko in raziskovalno sfero ter lokalne oblasti iz Slovenije, Hrvaške in Italije – Furlanije – Julijske krajine.

Arhiv: Vabilo na online dogodek KAKO POSLOVATI S KENIJO - sreda, 24. maj 2023

Vabimo vas na online dogodek z naslovom »Kako poslovati s Kenijo«, ki bo potekal v sredo, 24. maja 2023 v Beogradu. Na več dvostranskih srečanjih na vladni ravni je bil jasno izkazan interes za skupen nastop slovenskih in srbskih podjetij na afriški celini. Kenija je zelo primeren trg, ker ima tam Srbija veleposlaništvo, Slovenija pa je v postopku imenovanja novega častnega konzula v Nairobiju.

Arhiv: Tibor Šimonka bo na čelu GZS tudi v novem 4-letnem mandatu

29. maja bo nov 4-letni mandat predsednika GZS nastopil dosedanji predsednik GZS Tibor Šimonka. Člani skupščine GZS so mu namreč na konstitutivni seji novega mandata, ki je bila 18. maja 2023, na tajnem glasovanju namenili 61 od 94 oddanih glasov. Skupščino GZS bo vodil Hugo Bosio, v novem mandatu bodo v Nadzornem svetu GZS Janez Bijol (Bijol d.o.o.), David Bratož (Krka d.d.), Marko Cvetko (Cinkarna Celje d.d.), Matjaž Čemažar (Domel Holding) in Danica Kos.

Arhiv: Povezovalni dogodek SRIP-ov: SRIP-i in gospodarska konkurenčnost Slovenije

Povezovalni dogodek SRIP.

Arhiv: Vabilo na strokovno srečanje »MANJ IZGUB in ODPADA v VERIGI PRESKRBE S HRANO«

Vljudno vabljeni na strokovni B2B dogodek, ki prispeva k strateškemu razvoju gostinstva v regiji in hkrati doseganju ciljev ZN na področju trajnosti do leta 2030.

Arhiv: Izgubljamo več kot milijardo dodane vrednosti in 200 milijonov davkov

Če ne bomo z ukrepi zaščitili našega gospodarstva, bomo na letnem nivoju izgubili več kot milijardo dodane vrednosti in 200 milijonov evrov davkov, je bila ključna ugotovitev današnje okrogle mize, na kateri so gospodarstveniki ponovno opozorili na nekonkurenčnost slovenskega gospodarstva na globalnem trgu. Med razlogi so izpostavili previsoke cene električne energije in zahtevali primerljive ukrepe soočanja z energetsko krizo kot v drugih državah EU.

Arhiv: KOLESJE - poklicev in naravnih elementov

Vabljeni ste na zaključni del dogodka s podelitvijo priznanj iz natečaja Master Mojster. Gre za projekt, v katerem sodelujejo 3 slovenske šole Šolski center Rogaška Slatina, Šolski center Škofja Loka – Srednja šola za strojništvo in Srednja šola za lesarstvo. Skupaj je vključenih 60 učencev iz steklarske, kovinarske in lesarske smeri.

Arhiv: Prvi Festival duševnega zdravja v Slovenije

Delodajalci namenjajo vse več pozornosti preprečevanje psihosocialnih tveganj na delovnem mestu. 18. maja 2023 od 10. do 19. ure bona Gospodarskem razstavišču prvi Festival duševnega zdravja v Sloveniji. Na prireditvi bodo potekala predavanja in delavnice z različnih področij krepitve in ohranjanja duševnega zdravja, Poleg 10 vsebinsko različnih predavanj in 13 delavnic (za pridobitev različnih veščin) bo na prireditvi še 40 stojnic, na katerih bodo obiskovalci lahko spoznali različne programe in aktivnosti, ki jih izvajajo nevladne organizacije s tega področja in so lahko v pomoč kadrovskim strokovnjakom pri iskanju pomoči za zaposlene.

Arhivi