Novice


Arhiv: Ustanovitev Slovensko - Azerbajdžanskega poslovnega sveta

V četrtek, 10. marca 2016, je v prostorih Cankarjevega doma potekala ustanovna seja Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta. Seje so se udeležila tako vodilna podjetja, ki aktivno poslujejo z Azerbajdžanom, kot tudi tisti, ki na azerbajdžanski trg šele vstopajo. Ustanovni člani sveta so tako postala naslednja podjetja: Cetis, d.d., Duol, d.o.o., FMC Group, Iskratel d.o.o., Riko d.o.o., skupina Roto ter Tjafun Liv d.o.o.. Seje se je udeležil tudi veleposlanik Azerbajdžana na Dunaju, gospod Galib Israfilov, in s tem podprl ustanovitev Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta. 

Pobudnik ustanovitve poslovnega sveta in direktor podjetja Riko d.o.o., gospod Janez Škrabec, je s pozdravnim nagovorom poudaril izjemen potencial, ki ga slovenski podjetniki prepoznavajo v sodelovanju z Azerbajdžanom in izrazil skupno željo po utrditvi in poglobitvi obstoječih poslovnih odnosov med obema državama, ter razširitvi obstoječega poslovanja. Veleposlanik Israfilov je izraženo navdušenje pozdravil in poudaril, da Slovensko-azerbajdžanski poslovni svet predstavlja pomembno izhodišče za vzpostavljanje in krepitev poslovnih stikov med obema državama, saj, po besedah veleposlanika, takšen format sodelovanja že poznajo na Dunaju in je izjemno uspešen.
Po uvodnih nagovorih so udeleženci seje, predstavili aktivnosti podjetij, ki jih zastopajo, dosedanje sodelovanje z Azerbajdžanom in vizije za razvoj le-tega. Posebej izpostavljena so bila področja ekologije, energetike, telekomunikacij, logistike in pametnega transporta. Ob koncu predstavitev je gospod Israfilov predlagal redno komunikacijo med Slovensko-azerbajdžanskim poslovnim svetom in predstavništvom Azerbajdžana na Dunaju ter ponudil svojo podporo pri aktivnostih in projektih sveta. 

Sledil je formalni del seje, na katerem je za predsednika sveta bil predlagan gospod Janez Škrabec, za člane izvršilnega odbora pa: Janez Škrabec, Ante Milevoj, kot sekretar sveta in predstavnik GZS, Dušan Olaj, Duol, d.o.o., gospod Boštjan Mencigar, FMC Group, in Željko Puljić, Iskratel d.o.o.. Vsi predlogi so bili podprti s stoodstotnim deležem glasov. Seja se je zaključila s podpisovanjem pristopnih izjav in kratkim, neformalnim druženjem.

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.