Novice


Arhiv: Ukrajina na poti okrevanja

V sredo, 26. novembra 2014, sta na Gospodarski zbornici Slovenije njen predsednik Samo Hribar Milič in predsednik Ukrajinske gospodarske zbornice Gennadiy Chyzhykov podpisala sporazum o sodelovanju Slovensko – ukrajinskega in Ukrajinsko – slovenskega poslovnega sveta. Oba poslovna sveta bosta omogočala včlanjenim podjetjem povezovanje ter izmenjavo informacij za učinkovitejše poslovno sodelovanje med državama.

Arhiv: Tajvan – inovacije so gonilo konkurenčnosti

Ljubljana, 26. november 2014 - Tako Tajvan kot Slovenija sta izrazito izvozno usmerjena, blagovna menjava med njima ponovno raste in priložnosti za medsebojno poslovanje podjetij je na obeh straneh kar nekaj.To so bili poudarki današnjega Slovensko – tajvanskega poslovnega foruma, ki sta ga pripravila Gospodarska zbornica Slovenije in Kitajsko združenje za mednarodno gospodarsko sodelovanje (CIECA).

Arhiv: Avstralija - butičen, a obetajoč trg

V ponedeljek, 24. novembra 2014, je v prostorih restavracije Nebotičnik v Ljubljani potekal seminar o priložnostih za slovenska podjetja na avstralskem trgu. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Veleposlaništvom RS v Canberri ter častnim konzulom iz Sydneyja Anthonyjem Tomažinom.

Arhiv: Kitajska delegacija v Sloveniji

Fotoreportaža - obisk kitajske delegacije v Sloveniji - november 2014

Arhiv: Slovensko - kitajski poslovni forum

Arhiv: Srečanje s podjetji iz Ukrajine

V sredo, 26. novembra 2014, bo Gospodarsko zbornico Slovenije obiskala manjša poslovna delegacija ukrajinskih podjetij pod vodstvom podpredsednika kijevske zbornice Mykole Zasulskega. V okviru obiska na GZS bomo slovenskim podjetjem omogočili srečanje s tremi ukrajinskimi podjetji. Srečanje se bo začelo ob 10.45 v dvorani C (1. nadstropje).

Arhiv: Velik interes za sodelovanje z Italijani

Na Gospodarski zbornici Slovenije so se v sredo, 19. novembra 2014, v organizaciji Agencije ICE Ljubljana, Združenja gospodarskih zbornic Regije Furlanije Julijske krajine in GZS odvijala številna B2B srečanja med slovenskimi in italijanskimi podjetji.

Arhiv: Individualni pogovori z novo diplomatko na veleposlaništvu v VB

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Veliko Britanijo ter Irsko želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na britanskem in irskem trgu. V ta namen Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira individualne pogovore z mag. Metodo Mikuž, pooblaščeno ministrico, ki bo v kratkem na Veleposlaništvu RS v Londonu nastopila mandat, ki zajema tudi zadolžitve na gospodarskem področju.

Arhiv: Obisk turške delegacije iz Iskenderuna

V soorganizaciji Generalnega konzulata RS v Carigradu in Gospodarske zbornice Slovenije je zbornico v četrtek, 13. novembra 2014, obiskala 20-članska delegacija poslovnežev iz turške province Hatay. Delegacijo je vodil častni konzul Republike Slovenije v Iskenderunu Mehmet Fatih Tosyali.

Arhiv: POLJSKA – dežela priložnosti za slovenska podjetja

Ali se slovenska podjetja zavedajo potenciala in priložnosti, ki ga ponuja skoraj 39-milijonski poljski trg? Katere izkušnje in prakse bi veljalo prenesti v slovensko poslovno okolje? Kakšne so možnosti sodelovanja v okviru Slovensko poljskega društva? Kakšne so izkušnje slovenskih vlagateljev na Poljskem? O tem in še marsičem bo tekla beseda na seminarju o Poljski, ki ga organizirata Gospodarska zbornica Slovenije in Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani. Seminar POLJSKA – dežela priložnosti za slovenska podjetja bo v sredo, 17. decembra 2014, ob 12. uri na Gospodarski zbornici Slovenije v dvorani A , 1. nadstropje.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.