Novice


Arhiv: Priložnosti in izzivi pri poslovanju na ruskem trgu

Posvet: PRILOŽNOSTI IN IZZIVI PRI POSLOVANJU NA RUSKEM TRGU GZS, 18. november 2014 ob 10.00 Dvorana B (1. nadstropje), Dimičeva 13, 1504 Ljubljana

Arhiv: Poslovni zajtrki na GZS: JORDANIJA

JORDANIJA, GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, Poslovna oaza (7. nad.), petek, 7. november 2014, od 9.00 do 11.00 O poslovnih priložnostih za slovenska podjetja v Jordaniji bodo na dogodku »Poslovni zajtrki na GZS: JORDANIJA« spregovorili predstavniki Veleposlaništva Hašemitske kraljevine Jordanije z Dunaja in slovenski podjetniki, ki so dnevno vpeti v poslovanje z Jordanijo in trgi v regiji.

Arhiv: Poslovanje evropskih podjetij na Kitajskem

Direktorje slovenskih podjetij, ki imajo svoje poslovne enote ali predstavništva na Kitajskem, vljudno vabimo na interaktivno srečanje z nacionalnim predstavnikom Slovenije v EUCCC – EU gospodarske zbornice na Kitajskem in generalnim direktorjem podjetja ANDAZ Global Solutions s sedežem v Pekingu, Zvezdanom Ranđelovićem.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Italijo

Javna agencija SPIRIT Slovenija inMinistrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Veleposlaništvom RS v Rimu in Gospodarskim uradom RS v Milanu vabimo vsa slovenska podjetja iz različnih panog (ne glede na vrsto izdelkov in storitev) in podjetja, ki so zainteresirana za vstop na italijanski, španski in francoski trg preko agentov in zastopnikov ter sodelovanje z italijanskimi in drugimi evropskimi partnerji, da se udeležijo mednarodnega dogodka Forum agenti Milano 2014.

Arhiv: Vietnam in Indonezija – vstopni točki v ASEAN

Evropski poslovni mreži EU-Vietnam Business Network (EVBN) in EU-Indonesia Business Network (EIBN) sta v sodelovanju z GZS, 25. septembra 2014 v Ljubljani, pripravili promocijo omenjenih poslovnih centrov in predstavitev vietnamskega in indonezijskega poslovnega okolja za slovenska podjetja.

Arhiv: Slovenski podjetniki na Madžarskem

Sodelovanje med Slovenijo in Madžarsko se v zadnjih letih vse bolj krepi, in sicer predvsem na račun ugodnih gibanj ključnih makro gospodarskih dejavnikov na Madžarskem.

Arhiv: Iran – kjer je volja, tam je pot

Zaprtje slovenskega veleposlaništva v Teheranu je bila velika napaka, ki pa jo lahko popravimo, so si bili enotni predstavniki slovenskih podjetij, ki poslujejo z Iranom. Slovenija bi morala čim prej ponovno odpreti veleposlaništvo, podjetja pa povezati in družno nastopiti na tem obetajočem trgu.

Arhiv: EU in ZDA sankcije zoper Rusijo

Z avgustom 2014 so uradno stopile v veljavo EU sankcije proti Rusiji zaradi destabilizacije razmer v Ukrajini. Sankcije so uvedle tudi ZDA, povračilni udarec pa je sledil tudi z uveljavitvijo sankcij Ruske federacije proti EU in ZDA.

Arhiv: Mednarodno poslovno srečanje v Pulju

V sklopu programa EEN (Enterprise Europe Network) in v soorganizaciji Hrvaške gospodarske zbornice (HGK), Gospodarske zbornice Slovenije in ostalih zbornic ter poslovno podpornih organizacij Hrvaške, Slovenije in Italije vabimo zainteresirana slovenska podjetja s področja navtike, da se udeležijo poslovnih srečanj (B2B) v okviru 5. mednarodnega sejma ladijske opreme »Pula Boat Fair 2014« v Puli. Poslovna srečanja bodo v četrtek, 16. oktobra 2014, ob 10. uri v marini »Veruda«, Pulj.

Arhiv: Jutranja kava z gostom na GZS: Trgi izven EU

GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, Poslovna oaza (7. nadstropje) sreda, 8. oktober 2014, od 9.00 do 10.30 Norris Claude Jones je po rodu iz Jamajke, kjer je diplomiral na področju poslovnih ved, svojo profesionalno kariero pa je kasneje med drugim nadaljeval v Veliki Britaniji in ZDA.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.