Novice


Arhiv: Preko 100 udeležencev gospodarske delegacije v Beograd

V ponedeljek, 28. januarja je Srbijo in Beograd obiskala stočlanska delegacija slovenskih poslovnežev. Ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Boruta Pahorja so Agencija SPIRIT, Ministrstvo za zunanje zadeve RS, Slovenski poslovni klub ter GZS in srbska gospodarska zbornica organizirali srbsko slovenski poslovni forum, ki se ga je udeležilo preko 500 predstavnikov podjetij in institucij iz obeh držav.

Arhiv: Sporazum o socialni varnosti z Združenimi državami Amerike

S 1. februarjem 2019 bo stopil v veljavo Sporazum Republike Slovenije z Združenimi državami Amerike o socialni varnosti. Ta bo olajšal koriščenje pravic ljudem, ki so v pokojninskem in invalidskem zavarovanju obeh pogodbenic dopolnili določeno zavarovalno dobo.

Arhiv: 60% kritje stroškov udeležbe v gospodarski delegaciji

Slovenski podjetniški sklad v letu 2019 uvaja program spodbud za mikro, mala in srednje velika podjetja- t.i. »VAVČERJE«.

Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti Uzbekistana

10. januarja 2019 smo na Gospodarski zbornici Slovenije, v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS, nevladno organizacijo Regionalni dialog in podjetjema Kvan svetovanje d.o.o. ter Arhar Engineering Logatec d.o.o., organizirali predstavitev poslovnih priložnosti Uzbekistana. Srečanje je namenjeno predstavitvi pozitivnih sprememb v Uzbekistanu v zadnjem obdobju, kot tudi mreženju in izmenjavi izkušenj med vsemi udeleženci. Udeležilo se ga je 70 predstavnikov slovenskih podjetij, ki na tem trgu že poslujejo ali na tem trgu iščejo svoje poslovne priložnosti v prihodnosti.

Arhiv: Francija – minimalna bruto urna postavka

V Franciji je z dnem 01/01/2019 stopila v veljavo nova bruto minimalna plača...

Arhiv: Na obisku pri bavarskih arhitektih in gradbenikih

Med 11. in 13. decembrom 2018 smo skupaj opravili osem srečanj z arhitekti, gradbenimi podjetji in združenji bavarskih gradbenikov. Bilateralni pogovori so pokazali določen potencial za sodelovanje.

Arhiv: Novo poslovno povpraševanje

Spoštovani, objavili smo novo povpraševanje iz tujine.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.