Novice


Arhiv: Investicijske priložnosti v Srbiji

V sodelovanju s »Srbsko slovenskim poslovnim klubom Slovenija« ponovno pripravljamo poslovno-informativno konferenco na temo priložnosti in pogojev za poslovno investiranje slovenskih podjetij v srbskih mestih in občinah.

Arhiv: Albanija: veliko neizkoriščenih priložnosti

Ljubljana, 28. oktober 2014 – Ob obisku albanskega predsednika Bujara Nishanija z manjšo gospodarsko delegacijo v Sloveniji je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes organizirala slovensko - albansko poslovno konferenco. Udeležence sta nagovorila predsednik RS Borut Pahor in albanski predsednik Bujar Nishani. Albanski predsednik se je vpisal tudi v Zlato knjigo gostov GZS.

Arhiv: Tajvansko – slovenski poslovni forum

Ob obisku podpredsednika združenja Chinese International Economic Cooperation Association (CIECA) z gospodarsko delegacijo v Sloveniji Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s CIECA organizira Tajvansko – slovenski poslovni forum in B2B srečanja med podjetji.

Arhiv: Okrogla miza z indijskimi menedžerkami in B2B srečanja

Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto UL v okviru enomesečnega izobraževanja vodilnih ženskih kadrov indijskih javnih podjetij v Sloveniji (Int'l Certificate Programme in Business Management for Women Executives of Central Public Sector Enterprises of India) pripravlja poslovno okroglo mizo indijskih menedžerk in slovenskih izvoznikov v Indijo. Dogodek bo v petek, 12. decembra 2014 od 9.00 do 10.30 na Gospodarski zbornici Slovenije, dvorana B (1. nadstropje), Dimičeva 13, Ljubljana.

Arhiv: Nigerija - afriški velikan, lačen novih poslov

Ob prvi obletnici ustanovitve Slovensko-nigerijske gospodarske zbornice je le-ta v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije 21. oktobra 2014 v Ljubljani pripravila predstavitev možnosti, priložnosti in izzivov pri poslovanju z Nigerijo ter B2B srečanja z nigerijskimi poslovneži.

Arhiv: Albanska delegacija na GZS

Poslovna konferenca in individualni pogovori ob obisku albanskega predsednika Bujara Nishanija torek, 28. oktober 2014, ob 15. uri Gospodarska zbornica Slovenije dvorana A, 1. nadstropje, Dimičeva 13, Ljubljana

Arhiv: Beloruska gospodarska delegacija na GZS

Ljubljana, 20. oktober 2014 – Ob zasedanju mešane medvladne komisije Slovenije in Belorusije ter obiska skupine beloruskih poslovnežev v Sloveniji je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) organizirala poslovno konferenco in individualne pogovore med slovenskim in beloruskimi gospodarstveniki. Na dogodku je bilo podpisano tudi pismo o nameri med GZS in Prosto ekonomsko cono »Gomel Raton«.

Arhiv: Srečanje slovenskih in avstrijskih kovinarjev ter plastičarjev

Gospodarska zbornica Slovenije in Ekonomski oddelek Avstrijskega veleposlaništva v Sloveniji vabita na že sedmo poslovno srečanje avstrijskih in slovenskih podjetij s področja kovinsko-predelovalne industrije ter letos prvič še z industrije plastičnih mas in gume, ki bo 20. novembra 2014 v Hotelu Plaza.

Arhiv: Ukrajina – počasi, a vztrajno do okrevanja

Ljubljana, 14. oktober 2014 - V Ukrajino smo v zadnjih sedmih mesecih izvozili za petino manj kot lani. Pogoji za poslovanje so se precej zaostrili, vendar slovenski izvozniki ne izgubljajo optimizma.

Arhiv: Kljub izzivom rast slovenskega izvoza

Minuli petek je Statistični urad RS objavil podatek, da se je slovenski izvoz blaga v prvih osmih mesecih letošnjega leta v primerjavi z enakim obdobjem lani povečal za pet odstotkov. To dokazuje, da so slovenski izvozniki še naprej ključno gonilo rasti slovenskega gospodarstva in da uspešno kljubujejo pastem na mednarodnih trgih.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.