Novice


Na GZS si prizadevamo čim več podjetij vključiti v posle s CERN

Ljubljana, 19. februar 2024 - Slovenija je v postopku nadgradnje statusa pridružene članice CERN-a (Evropska organizacija za jedrske raziskave) v polnopravno članstvo. S tem namenom je slovenske vladne in raziskovalne institucije obiskala delovna skupina iz CERN-a, ki je največji laboratorij za fiziko delcev.

Arhiv: Predstavljene investicijske in poslovne priložnosti v Srbiji

Ljubljana, 26. maj 2022 – 30 slovenskih podjetnikov se je udeležilo današnje predstavitve investicijskih in poslovnih priložnosti v petih srbskih mestih in občinahna Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT Slovenija, Srbsko slovenskim poslovnim klubom Slovenija in Stalno konferenco srbskih mest in občin.

Arhiv: Videokonferenca z dobavitelji zaščitne opreme

V okviru gospodarskega sodelovanja GZS s partnersko institucijo CECZ (Central European Trade and Logistics Cooperation Zone) iz Budimpešte, tudi v času izrednih razmer potekajo video konference med evropskimi podjetji iz Madžarske, Slovaške, Slovenije, Srbije in Ukrajine s Kitajskimi potencialnimi poslovnimi partnerji.

Arhiv: Indija prodira naprej

Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v sodelovanju z Veleposlaništvom Indije, 5. marca 2020 organizirali seminar »Indija prodira naprej. Priložnosti za slovenska podjetja«.

Arhiv: Začetek tesnejšega sodelovanja z Nevado

Ameriška zvezna država Nevada in Slovenija sta danes postavili temelje za bodoče tesnejše sodelovanje gospodarstev obeh držav. Nevada, ki je s svojimi 3 milijoni prebivalcev primerljiva s Slovenijo, se načrtno usmerja in odpira za skupno sodelovanje z državami Centralne Evrope.

Arhiv: Predstavili smo poslovne priložnosti v Belorusiji

V torek, 4. februarja 2020, je v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, Beloruske gospodarske zbornice in Javne agencije SPIRIT Slovenija potekal seminar na temo poslovanja z Belorusijo.

Arhiv: Slovenska podjetja bodo obiskala Kanado

V okviru priprav na obisk slovenskih gospodarstvenikov v Kanadi, ki ga organizira Slovenski podjetniški sklad, je na GZS potekal seminar o poslovnih priložnostih za slovenska podjetja.

Arhiv: Veleposlanik Saudove Arabije z ekipo na GZS

Veleposlanik Saudove Arabije, njegova visokost Abdullah Al Saud z ekipo sodelavcev je na današnjem srečanju s slovenskimi podjetij na GZS predstavil liberalizacijo saudskega gospodarstva v okviru vladnega gospodarskega programa Vision 2030

Arhiv: Izhodna vladno gospodarska delegacija v Vietnam

Ob priložnosti drugega zasedanja slovensko vietnamske medvladne komisije za gospodarsko sodelovanje, ki je potekalo v Hanoju 7. in 8. novembra 2019, smo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, organizirali izhodno delegacijo slovenskih gospodarstvenikov v Vietnam.

Arhiv: 50 B2B sestankov ob obisku gospodarske delegacije iz Luksemburga

V sredini decembra je Slovenijo obiskala 12 članska delegacija iz Luksemburga.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.