Novice


Arhiv: V Italiji obvezno izdajanje e-računov v letu 2019

SDGZ-Slovensko deželno gospodarsko združenje - stanovska organizacija slovenskih podjetnikov v Italiji - obvešča, da bo s 1. januarjem 2019 postalo obvezno elektronsko izdajanje računov (faktur) za vsa podjetja v Italiji. Zakonodaja predvideva, da se podjetja lahko tudi poslužujejo posrednikov za zadostitev tej novi obveznosti, ki bo revolucionarna glede na dosedanji način izdajanja, zbiranja in arhiviranja knjigovodskih listin na osnovi papirja. Podjetja bodo lahko izdajala elektronske račune (e-račune) v formatu XML z osebnim računalnikom ali preko mobilne aplikacije (pametnega telefona ali tablice), posredniki pa bodo poskrbeli za prenos e-računov na Davčni urad (Agencijo za prihodke).

Arhiv: Predstavitev slovenskih podjetij na Bavarskem

13. novembra 2018 je v Münchnu potekal Mednarodni dan trgovskih zastopnikov zveze CDH Bayern, tj. bavarske izpostave Nemške zveze trgovskih zastopnikov. V okviru dogodka je po konferenci potekala mednarodna borza podjetij, kjer so se bavarskim trgovskim zastopnikom in agentom predstavila podjetja evropskih držav.

Arhiv: Delavnica 2.10.2018: Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo

V torek, 2. oktobra 2018, smo na Gospodarski zbornici Slovenije v okviru projekta EXPEDIRE organizirali brezplačno delavnico »Uporaba digitalnega marketinga za uspešno mednarodno prodajo« v izvedbi mag. Dragana Simeunovića, direktorja podjetja Premicon in Yuliye Korotkove družbenice svetovalnega podjetja STIL PRO.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.