Novice


Na GZS si prizadevamo čim več podjetij vključiti v posle s CERN

Ljubljana, 19. februar 2024 - Slovenija je v postopku nadgradnje statusa pridružene članice CERN-a (Evropska organizacija za jedrske raziskave) v polnopravno članstvo. S tem namenom je slovenske vladne in raziskovalne institucije obiskala delovna skupina iz CERN-a, ki je največji laboratorij za fiziko delcev.

Arhiv: Sporazum o prosti trgovini s Tajsko - poizvedba o interesu

Evropska unija je v septembru 2023 ponovno obudila pogajanja za sklenitev sporazuma o prosti trgovini s Tajsko, ki so se sicer začela že leta 2013, a so bila nato zaradi vojaškega udara na Tajskem prekinjena.

Arhiv: ŽELITE IZVAŽATI ŠIROKOPOTROŠNE IZDELKE NA KITAJSKO?

Tudi na Kitajskem postaja prodaja izdelkov preko interneta s pomočjo vplivnežev (influencerjev) vedno bolj popularna in kitajski partner iz Budimpešte je preko GZS ponudil možnost za sodelovanje pri tovrstni promocijski prodaji tudi slovenskim podjetjem .

Arhiv: Anketa o zaposlovanju tuje delovne sile

Če se tudi vaše podjetje sooča s pomanjkanjem delovne sile in namerava kadrovsko vrzel zapolniti tudi z zaposlovanjem tuje delovne sile iz tako imenovanih tretjih držav, bi vas vljudno prosili za izpolnitev kratke ankete, ki smo jo pripravili z namenom vpogleda v bodoče kadrovske potrebe podjetij.

Arhiv: Forum: Obnova Ukrajine s pomočjo zasebnega sektorja

Mednarodni spletni forum za Obnovo Ukrajine s pomočjo zasebnega sektorja.

V Nemčiji ponovno zvišanje minimalne urne postavke

Nemška minimalna urna postavka se bo spet povišala.

Arhiv: Evropski patentni urad EPO razpisuje 2023 Evropsko nagrado za izumitelje in Nagrado za mlade izumitelje

Nominirajte izumitelje z izjemnimi dosežki za Evropsko nagrado za izumitelje 2023 ali nagrado za mlade izumitelje.

GZS in MIZŠ skupaj za večjo vključitev slovenskih podjetij v CERN

Da bi čim več podjetij izkoristilo to priložnost, je GZS s podpisom pogodbe o sodelovanju z MIZŠ postala osrčje sistema za sodelovanje gospodarstva z velikimi raziskovalnimi infrastrukturami.

Arhiv: Zeroemission Mediterranean 2022

Na rimskem sejmišču bo od 12. do 14. oktobra 2022 potekal mednarodni dogodek "Zeroemission Mediterranean 2022", mednarodna konferenca in razstava posvečena trajnostnim energijam, okoljskim trajnostnim ciljem in inovacijam.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.