Novice


Arhiv: Urejanje vizumov za kratkoročno bivanje turških državljanov v Sloveniji

S 5. aprilom 2016 je tudi v Turčiji uvedeno sodelovanje z zunanjim ponudnikom storitev pri urejanju vizumov za kratkoročno bivanje. Na javnem razpisu je bilo izbrano podjetje VFS Global, s katerim je bila podpisana pogodba za območje Turčije.

Arhiv: Uspešen obisk 20 tajvanskih podjetij na GZS

Arhiv: Uspešen obisk 20 tajvanskih podjetij na GZS

Ljubljana, 18. april 2016 - Na Gospodarski zbornici Slovenije smo v ponedeljek, 18. aprila 2016, gostili 20 tajvanskih podjetij. Podjetja so se v okviru t. i. evropske turneje ustavila tudi v Sloveniji, kjer smo za njih organizirali B2B srečanja s slovenskimi podjetji.

Arhiv: UKRAJINA: nova platforma za potencialne partnerje in investitorje, ki jih zanima ta trg

Ukrajinska gospodarska zbornica je pripravila novo interaktivno platformo IPD.

Arhiv: Ali znamo vsi poslovati z Nemčijo?

Arhiv: Ali znamo vsi poslovati z Nemčijo?

Ljubljana, 12. april 2016 - Na GZS je svoje ugotovitve o razlikah v poslovnih navadah Slovencev in Nemcev predstavil Rudolf Mauderer, lastnik in direktor podjetja ruma-consult.

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Arhiv: Uspešen slovensko - ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

Jekaterinburg, 7. april – 6. aprila 2016, se je v Jekaterinburgu v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije in Gospodarske zbornice Jekaterinburg odvijal poslovni forum slovenskih in ruskih podjetij. Delegacija 11-ih slovenskih podjetij se je predstavila 55 ruskim podjetjem preko vnaprej organiziranimi individualnimi poslovnimi razgovori.

Arhiv: Nove možnosti poslovanja na azijskem trgu s pomočjo Sredinih GZS mreženj

Ljubljana, 6. april 2016 – Aprilsko Sredino GZS mreženje smo ovekovečili z državami Azije. Kitajska, Japonska, Indonezija, Bangladeš in še mnogo drugih, je bilo zastopanih na mreženju, katerega je prisostvovalo približno 40 udeležencev.

Arhiv: Konferenca: Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji

Slovenski institut za kakovost in meroslovje vas vljudno vabi na mednarodno konferenco Izkušnje organov za ugotavljanje skladnosti (priglašenih organov) v EU in Sloveniji, ki bo potekala 19. aprila 2016 na Zavodu za gradbeništvo (ZAG). Večina slovenskih podjetij je izvozno usmerjenih ter želi svoje proizvode prodajati tudi na tujih trgih. Za uspešno prodajo je potrebno dosledno upoštevati veljavne tehnične predpise posameznih držav. Eden zanimivejših trgov, ki se ponaša s svojo specifično tehnično zakonodajo, je gotovo ruski. Pridobili boste informacije, ki so ključne pri zagotavljanju in vzpostavljanju pogojev za prost pretok blaga znotraj celotne novo nastajajoče Evrazijske gospodarske unije.

Arhiv: Slovenska podjetja v Čeljabinsku sestankujejo s 70 ruskimi podjetji

Čeljabinsk, 4. april 2016 – Obisk slovenskih podjetij v Rusiji, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, se je začel v regiji Čeljabinsk, kjer potekajo v naprej pripravljeni individualni sestanki med ruskimi in slovenskimi podjetji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.