Novice


Arhiv: Financiranje projektov na področju digitalnih preobrazb

Center za mednarodno poslovanje na GZS obvešča vse zainteresirane, da je odprt razpis za financiranje dejavnosti, ki spodbujajo demokratične in tržne vrednote v okviru digitalnih preobrazb v srednji in vzhodni Evropi, kot odgovor na naraščajoče tveganje neodgovornega ali avtoritarnega digitalnega upravljanja. Razpis koordinira in izvaja ameriški Center za mednarodno zasebno podjetništvo (CIPE) preko svoje evropske pisarne v Bratislavi na Slovaškem.

Arhiv: Ukrajinska podjetja iščejo poslovne priložnosti v Sloveniji

Veleposlaništvo Ukrajine v Sloveniji obvešča vse zainteresirane o možnostih gospodarskega in trgovinskega sodelovanja z nekaterimi ukrajinskimi podjetji.

Arhiv: Izvozna svetovanja v vašem podjetju

Arhiv: NEMČIJA BO 16. junija 2020 SPROSTILA MEJNE PREHODE

EU državljani bodo lahko od 16 junija 2020 naprej ponovno lahko vstopali v Nemčijo brez dokazovanja upravičenega razloga, kot je bilo zahtevano zaradi omejevanja širitve korona virusa.

Arhiv: NEMČIJA - RAZMERE NA MEJAH 14. maja 2020

Nemčija, Francija, Avstrija in Švica so se dogovorile o podaljšanju nadzora na notranjih mejah do 15. junija 2020, vendar nadzor ne bo več sistematičen ampak bolj naključen. Pogoj za uresničevanje te prakse je nadaljno zmanjševanje števila okužb.

Arhiv: Nemčija podaljšuje nadzor na mejah do 15. maja 2020

Nadzor na mejah z Avstrijo, Švico, Francijo, Luksemburgom, Dansko, Italijo in Španijo se bo nadaljeval vsaj do 15. maja 2020.

Arhiv: Omejitve pri napotitvah delavcev v Nemčijo

Podjetja, ki načrtujejo opravljanje storitev v Nemčiji opozarjamo, da za nedržavljane Nemčije veljajo strogi ukrepi glede prihoda in bivanja v Nemčiji. Na splošno ODSVETUJEJO vse ne nujne prihode. Ukrepi so začeli veljati 17.3. za en mesec, sedaj pa so veljavnost podaljšali za 20 dni in dodali še 14-dnevno karanteno za vse prihajajoče iz tujine.

Arhiv: Preko CERN-a do novih poslovnih partnerstev

Sodelovanje s CERN-om ni omejeno le na produkte in dobave, vezane na njihovo raziskovalno infrastrukturo, temveč se lahko povežete z drugimi podjetji, ki so v CERN-u že prisotna.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.