Novice


Arhiv: Individualni pogovori z novim veleposlanikom v Kopenhagnu

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Dansko ter ostalimi državami nordijsko-baltske regije (skupina »NB8«) želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na omenjenih trgih. V ta namen Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira individualne pogovore s Tonetom Kajzerjem, ki nastopa mandat veleposlanika Republike Slovenije na Danskem (s pristojnostjo za pokrivanje sodelovanja s sedmimi od osmih držav nordijsko-baltske regije). Pogovori bodo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v torek, 9. julija 2013, med 9. in 17. uro, v sejni sobi v 2. nadstropju.

Arhiv: Individualni pogovori z novim veleposlanikom v Prištini

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Kosovom želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na kosovskem trgu. V ta namen Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira individualne pogovore z Miljanom Majhnom, ki nastopa mandat veleposlanika Republike Slovenije na Kosovu. Pogovori bodo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v torek, 9. julija 2013, med 9. in 17. uro, v sejni sobi v 1. nadstropju.

Arhiv: Ravi Chaudhry o poslovanju v Indiji

Sredi junija 2013 je na GZS poslovnem zajtrku na temo Indije spregovoril Ravi Chaudhry, strateški svetovalec mednarodnim podjetjem, poslovnim združenjem in vladam ter predsednik podjetja CeNext Consulting and Investment, India, ki je v svoji karieri opravljal tudi vodilne funkcije v različnih delih indijske korporacije Tata.

Arhiv: Individualni pogovori s konzulom v Carigradu in pooblaščeno ministrico v Ankari

Pogovori bodo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v četrtek, 27. junija 2013, med 9. in 17. uro, v sejni sobi v 1. nadstropju

Arhiv: Razprava: Finančna situacija v Sloveniji

Upravni odbor Makedonsko-slovenskega poslovnega kluba vabi na razpravo na temo »Finančna situacija v Sloveniji«, ki bo v četrtek, 20. junija ob 17. uri v “Poslovni oazi” v 7. nadstropju GZS, Dimičeva ulica 13, Ljubljana. Osrednji govornik na dogodku bo dr. France Arhar, direktor Združenja bank Slovenije - gospodarskega interesnega združenja.

Arhiv: Problemi in težave podjetij pri poslovanju s trgi ZDA in Japonske - osnova za izhodišče pri pogajanjih v okviru prostotrgovinskih sporazumov

Na sestanek vabimo podjetja, ki imajo težave in probleme pri poslovanju,predvsem z ZDA in Japonsko. Sestanek bo potekal v prostorih GZS v ponedeljek 17. junija ob 13.00 uri.

Arhiv: V Kanado z znanjem, izdelki in s storitvami

Izvoz v Kanado v zadnjih letih skokovito raste, priložnosti pa so zlasti na področju rudarstva, energetike, informacijske tehnologije in kmetijstva. To so le eni od poudarkov s poslovnega zajtrka na Gospodarski zbornici Slovenije, ki je bil 4. junija 2013 posvečen Kanadi. Dogodka, ki ga je pripravila GZS v sodelovanju s Kanadskim veleposlaništvom iz Budimpešte in Ministrstvomza zunanje zadeve RS, seje udeležilo preko petdeset domačih poslovnežev.

Arhiv: 2. konferenca o ekonomski diplomaciji in internacionalizaciji

Mednarodni center za promocijo podjetij ICPE v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS in Gospodarsko zbornico Slovenije 17. in 18. junija 2013 vabi na 2. konferenco o ekonomski diplomaciji in internacionalizaciji.

Arhiv: Srečanje s filipinsko delegacijo

Slovenski častni konzul iz filipinskega glavnega mesta Manile, Jose Luis Yulo, je v začetku junija v Slovenijo pripeljal 40 filipinskih poslovnežev. Namen obiska je bil spoznati našo državo s turističnega, pa tudi gospodarskega vidika.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.