Novice


Arhiv: B2B srečanja z indijskimi podjetji (Nova Gorica, september 2016)

V septembru 2016, GZS OZ za severno Primorsko načrtuje izvedbo poslovne konference, na kateri bomo predstavili priložnosti, ki jih za naša podjetja ponuja indijski trg.

Arhiv: Črnogorski gospodarstveniki na obisku na GZS

Ljubljana, 17. marca 2016 – Prek 70 slovenskih in črnogorskih gospodarstvenikov iz različnih sektorjev se je udeležilo današnje slovensko - črnogorske poslovne konference. Dogodek, namenjen krepitvi medsebojnega poslovnega sodelovanja in iskanja novih priložnosti, je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT in Privredne komoro Crne Gore (PK CG).

Arhiv: Ustanovitev Slovensko - Azerbajdžanskega poslovnega sveta

Ljubljana, 10. marec 2016 - V prostorih Cankarjevega doma je potekala ustanovna seja Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta. Seje so se udeležila tako vodilna podjetja, ki aktivno poslujejo z Azerbajdžanom, kot tudi tisti, ki na azerbajdžanski trg šele vstopajo. Ustanovni člani sveta so tako postala naslednja podjetja: Cetis, d.d., Duol, d.o.o., FMC Group, Iskratel d.o.o., Riko d.o.o., skupina Roto ter Tjafun Liv d.o.o.. Seje se je udeležil tudi veleposlanik Azerbajdžana na Dunaju, gospod Galib Israfilov, in s tem podprl ustanovitev Slovensko-azerbajdžanskega poslovnega sveta.

Arhiv: Sporazum TTIP - za ali proti?

Ljubljana, 14. marec 2016 - Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo sta skupaj organizirala konferenco z naslovom »Kaj bo sporazum TTIP prinesel slovenskemu gospodarstvu«, katere so se udeležili predstavniki slovenskih podjetij, državnih institucij, akademske sfere, pa tudi nekateri predstavniki nevladnih institucij, ki spremljajo potek pogajanj Transatlantskega trgovinskega in investicijskega partnerskega sporazuma. Debata je bila izredno zanimiva, povzetek katere pa si lahko preberete v nadaljevanju.

Arhiv: Na obisku ruska poslovna delegacija

Ljubljana, 10. marec 2016 - Obisk ruske delegacije iz Vologdske regije v Rusiji so zaznamovali individualni sestanki med ruskimi in slovenskimi podjetji. Z guvernerjem Vologdske regije, g. Oleg-om Kuvshinnikov-om, je pripotovalo 9 ruskih podjetij s področja gozdrastva, lesarstva, kemije, gradbeništva in IT.

Arhiv: Zavarovanje in poplačila terjatev v tujini

Ljubljana - 3. marec 2016, Na današnjem seminarju o zavarovanju in poplačilu terjatev v tujini so specializirane organizacije pregledno in konkretno predstavile svoje storitve in orodja za obvladovanje tega področja poslovanja, tako v fazah pred nastankom kupo-prodajnega razmerja (bonitete), kot tudi možnosti zavarovanja za primer nevarnosti ali dejanskega nastanka neplačila.

Arhiv: Bivše države Sovjetske zveze: Priložnosti na področju energetike, IT, turizma

Ljubljana, 2. marec 2016 – Države bivše Sovjetske zveze so bile fokus naših marčevskih Sredinih GZS mreženjih, kjer so izkušeni sogovorniki delili informacije in izkušnje na omenjenih trgih.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.