Novice


Arhiv: Obisk gospodarske delegacije in B2B srečanja v INDIJI

Javna agencija SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije od 16. in 18. julija 2013 organiziramo izhodno gospodarsko delegacijo v Indijo (New Delhi in Bangalore). Delegacija se bo odvijala ob zasedanju meddržavne mešane komisije za trgovinsko in gospodarsko sodelovanje med Republiko Slovenijo in Indijo v New Delhiju.

Arhiv: V Hong Kong na sejme

Prednosti poslovanja preko Hong Konga za kitajski trg je gost, častni konzul Bernard Lau, strnil v transparentnost ekonomskega in pravnega okolja, razvite storitvene dejavnosti ter enostavno poslovanje. Davek na dobiček pravnih oseb znaša, ne glede na višino dobička, 16,5 odstotkov, za fizične osebe znaša dohodnina 15,5 odstotka.

Arhiv: Kazahstan – eden od šestih prioritetnih trgov države

Ljubljana, 27. maj 2013 - Na današnjem seminarju na temo Kako poslovati na trgu Kazahstana so se slovenski gospodarstveniki seznanili s kazahstanskim gospodarstvom in odprtimi poslovnimi priložnostmi na tem trgu. Dogodek, ki ga je organizirala GZS v sodelovanju z MZZ in SPIRIT, je bil namenjen tudi pripravi slovenskih podjetij na junijsko izhodno gospodarsko delegacijo.

Arhiv: Individualni pogovori z ekonomsko svetovalko v Kobenhavnu

Pogovori z ekonomsko svetovalko v Kobenhavnu se bodo odvijali na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v četrtek, 6. junija 2013, med 9.00 in 16.00, v sejni sobi v 6. nadstropju.

Arhiv: Poslovno srečanje v Ferrari, Italija

Arhiv: Individualni pogovori z ekonomsko svetovalko v Varšavi

Pogovori z ekonomsko svetovalko v Varšavi bodo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, 19. junija 2013, med 9.00 in 16.00, v sejnih sobah v 5. nadstropju.

Arhiv: Obisk gospodarstvenikov iz Republike Tatarstan

Na Gospodarski zbornici Slovenije se je 21. maja 2013 mudila manjša gospodarska delegacija iz ruske republike Tatarstan, ki jo je vodil namestnik tamkajšnjega ministra za gospodarstvo in trgovino Ildar Mingelejev.

Arhiv: Južnoafriška republika - dežela priložnosti

Ljubljana, 22. maj 2013 – Južnoafriška republika sodi med najhitreje rastoča gospodarstva na svetu. Že danes kljub oddaljenosti tam uspešno poslujejo nekatera slovenska podjetja. Občutna rast menjave v zadnjih letih pa nakazuje številne nove poslovne priložnosti, so se strinjali udeleženci današnjega Poslovnega zajtrka JAR na GZS.

Arhiv: Individualni pogovori z ekonomsko svetovalko v Beogradu

Pogovori z ekonomsko svetovalko v Beogradu se bodo odvijali na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, 29. in 30. maja 2013, med 9.00 in 17.00, v sejni sobi v 1. nadstropju.

Arhiv: Individualni pogovori z ekonomsko svetovalko v Tirani

Pogovori z ekonomsko svetovalko na Veleposlaništvu v Tirani se bodo odvijali na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, 29. maja 2013, med 9.00 in 17.00, v sejni sobi v 5. nadstropju.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.