Novice


Arhiv: KITAJSKA - tehnološka delegacija in poslovni sejem

Vljudno Vas vabimo k udeležbi na poslovnih srečanjih v okviru dogodkov (1) »EU-China Business & Technology Fair« ter (2) »Tehnološka delegacija za rast v organizaciji Direktorata Evropske komisije za podjetništvo in industrijo. Srečanja so namenjena vzpostavitvi izvozno/uvoznih poslov ter razvojnega sodelovanja (prenosa tehnologij).

Arhiv: SEE MEET Pomurje 2014

Med 11. in 12. novembrom bo v Radencih potekala mednarodna poslovna konferenca, ki ponuja edinstveno platformo za mala in srednja podjetja iz vseh poslovnih sektorjev za rast njihovega poslovanja na nacionalnih in mednarodnih trgih, ter pridobivanje novih kontaktov in povezav preko individualnih v naprej pripravljenih sestankov in preko neformalnega mreženja v času foruma.

Arhiv: Slovenski gozdarji in lesarji v Münchnu

München, 17. julij 2014 – V Münchnu se je na tamkajšnjem sejmu Interforst včeraj mudila 20-članska delegacija predstavnikov slovenskega gozdarstva in lesne industrije.

Arhiv: Srečanje z mladimi italijanskimi podjetniki

Srečanje s skupino mladih podjetnikov združenja Confindustria Veneto Gospodarska zbornica Slovenije, dvorana B (1. nadstropje), 22. julij 2014 od 16.30 do 18.30. V torek, 22. julija 2014, bo Gospodarsko zbornico Slovenije obiskala manjša skupina mladih italijanskih podjetnikov, predvsem iz IT sektorja. Iščejo partnerstva in sodelovanje v projektih Horizon 2020, start-up podjetja za skupni razvoj in podjetja/posameznike s področja IT.

Arhiv: Pogovori z veleposlanikom v VB in S. Irski

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Veliko Britanijo ter Irsko želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na britanskem in irskem trgu. V ta namen v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organiziramo individualne pogovore z mag. Tadejem Ruplom, ki bo v kratkem nastopil mandat veleposlanika RS v Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ter na Irskem. Pogovori bodo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v torek, 5. avgusta 2014, med 9.00 in 12.30, v sejni sobi 1 v I. nadstropju.

Arhiv: Pogovori z ekonomsko svetovalko v Podgorici

željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Črno goro želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na črnogorskem trgu. V ta namen v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organiziramo individualne pogovore z Alešo Sovinc, ki bo v kratkem nastopila mandat ekonomske svetovalke na Veleposlaništvu RS v Podgorici. Pogovori bodo na GZS, Dimičeva 13, Ljubljana, v sredo, 6. avgusta 2014, med 9. in 16. uro, v sejni sobi v I. nadstropju.

Arhiv: Individualna srečanja z veleposlanikom v Kanadi

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Kanado želimo od slovenskih podjetij, ki jih zanima ta trg, pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih pri gospodarskem in trgovinskem sodelovanju. S tem namenom Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve RS organizira individualne pogovore z dr. Marjanom Cencenom, ki bo v kratkem nastopil svoj mandat na veleposlaništvu v Ottawi v Kanadi. Pogovori bodo v sredo, 23. julija 2014, med 9.00 in 16.00, v sejni sobi 1 (1. nadstropje) na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Arhiv: Tanzanija - (še) neodkrit dragulj

Afrika postaja nova Azija, je predstavnikom slovenskih podjetij, ki so se v začetku julija udeležili Jutranje kave na GZS, uvodoma naznanil tokratni gost, Mirko Vaupotič.

Arhiv: Kako uspešno poslovati v Turčiji

Priročnik je namenjen vsem, ki jih zanima poslovanje na turškem trgu oziroma tam že poslujejo.

Arhiv: O poslovni kulturi v Nigeriji

Poslovanje na nigerijskem trgu zahteva dobro poznavanje lokalne kulture ter poslovnih običajev. To je eden od temeljnih pogojev za uspešno sklenitev poslov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.