Novice


Arhiv: Poslovni obisk v BiH

Arhiv: Carinski postopki pri poslovanju z državami izven Skupnosti

V sredo, 20. februarja 2013, je bila na Gospodarski zbornici Slovenije konferenca Carinske uprave RS, ki se je je udeležilo več kot 80 predstavnikov največjih slovenskih izvoznikov. Namen konference je bil podrobno seznaniti ciljno publiko s carinskimi postopki, pomembnimi pri poslovanju z državami izven Skupnosti.

Arhiv: Kavcija za tuja podjetja, ki opravljajo storitve v Švici

Tuja podjetja, ki v Švici opravljajo storitve oziroma dela v določenih panogah ter določenih kantonih, morajo pred začetkom opravljanja del v Švici plačati kavcijo.

Arhiv: Na poslovnem zajtrku o Turčiji

Danes se je v okviru Poslovnih zajtrkov na GZS v prostorih GZS v Ljubljani odvil poslovni in »networking« dogodek »Turški poslovni zajtrk«. Dogodka se je udeležilo blizu štirideset predstavnikov slovenskih podjetij, ki so dejavna na turškem trgu ali jih ta trg zanima.

Arhiv: Individualna srečanja na sejmišču v Vidmu »Matching Day 2013«

Gospodarska zbornica Slovenije vas v sklopu mreže New Alpe Adria in Zveze obrtnikov iz Vidma Confartigianato Udine 23. marca 2012 vabi na bilateralne pogovore med podjetji, ki ponujajo izdelke za dom, ter podjetji s področja strojništva in IKT.

Arhiv: Za poenostavitev poslovanja s tujino - vizni režim

Na Gospodarski zbornici Slovenije si prizadevamo za poenostavitev poslovanja slovenskih podjetij s tujino. Pri poslovanju z nekaterimi državami (nečlanicami EU) je pogosta ovira za vzpostavitev in nemoteno poslovno sodelovanje tudi vizna politika Slovenije oziroma EU. Postopki pridobivanja viz za tuje poslovnežev so lahko zapleteni, dolgotrajni in neprijazni do poslovnih potreb slovenskih podjetij.

Arhiv: Nove zahteve za podjetja, ki v Avstriji opravljajo storitve

Posvet: NOVE ZAHTEVE ZA SLOVENSKA PODJETJA, KI V AVSTRIJI OPRAVLJAJO STORITVE četrtek, 14. februar 2013, od 10. do 12. ure dvorana B / 1. nadstropje, Gospodarska zbornica Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

Arhiv: Skupni nastop podjetij na trgih JV Evrope

Gospodarska zbornica Slovenije v okviru projekta Skupni nastop slovenskih in avstrijsko koroških podjetij na trgih JV Evrope (»SI-K Exportcoop SEE«) prireja informativni dan za zainteresirana slovenska mikro, mala in srednje velika podjetja. Informativni dan v Ljubljani bo v sredo, 6. marca 2013, od 11. do 13. ure v dvorani B na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.