Novice


Arhiv: Obisk gospodarstvenikov iz Samarske regije

Ljubljana, 24. april 2019 – Prek 50 gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega rusko-slovenskega srečanja ob priložnosti obiska gubernatorja Samarske regije iz Rusije Dmitrija Igorevitcha Azarova z gospodarsko delegacijo v Sloveniji. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: Kako se lotiti ukrajinskega trga

Arhiv: Šrilanški investicijsko-poslovni forum z B2B srečanji

Šrilanški investicijsko-poslovni forum z B2B srečanji bo potekal v šrilanški prestolnici Kolombo, 18. in 19. junija 2019.

Arhiv: Slovenski logisti odločno na prekomorske trge

GZS - Združenje za promet in Javna agencija SPIRIT Slovenija sta s promocijskimi dogodki v Indiji nadaljevala s promocijo Slovenije kot logistične platforme za Srednjo in Jugo-vzhodno Evropo v Aziji. Enaindvajset članska delegacija slovenskih gospodarstvenikov je celovite transportno logistične rešitve za indijska podjetja, ki poslujejo s Srednjo in Jugo-vzhodno Evropo, predstavila v okviru promocijskih poslovnih konferenc ter individualnih poslovnih srečanj, organiziranih 8. in 9. aprila 2019 v indijskem poslovnem in finančnem središču Mumbaiu ter 10. in 11. aprila 2019 v tako imenovanem azijskem Detroitu, Čenaju.

Arhiv: Slovenski gospodarstveniki skupaj z državo odločni za nadaljnjo krepitev izvoza

Na Brdu pri Kranju poteka 2. nacionalna konferenca o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva. Osrednjega letnega dogodka se udeležuje več 400 gospodarstvenikov iz vse Slovenije, najvišji predstavniki države ter tujih gospodarskih zbornic in poslovnih klubov. Udeleženci konference razpravljajo o konkurenčnih prednostih slovenskega gospodarstva na mednarodnem trgu ter prednostnih nalogah države in njeni podpori podjetjem pri vstopanju na tuje trge. Naslov letošnje konference izpostavlja skupen, sicer ambiciozen cilj države in gospodarstva, to je do leta 2025 doseči 50 milijard izvoza in 60.000 evrov dodane vrednosti na zaposlenega.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.