Novice


Arhiv: EBTC Sektorska delegacija v Indijo - transport

New Delhi bo med 5. in 8. decembrom 2012 prizorišče večjega poslovnega dogodka na področju trajnostnega razvoja prometa v Indiji - Urban Mobility India 2012. V okviru dogodka bodo za evropska podjetja, ki delujejo na tem področju, organizirani poslovni pogovori in predstavitve priložnosti.

Arhiv: EBTC Poslovna in raziskovalna delegacija v Indijo - energija

Subjekte s področja energije, podrobneje s področji sončne fotovoltaike, sončno toplotne, vetrne, geotermalne energije, bio goriv, biomase, malih HE, energetske učinkovitosti, obveščamo o obisku poslovne in raziskovalne delegacije v indijskem New Delhiju od 7. do 9. novembra 2012.

Arhiv: Izhodna gospodarska delegacija v Južnoafriško republiko

Združenje CEEMAN, Konzulat RS v Južnoafriški republiki, Konzulat Južnoafriške republike v Sloveniji in Gospodarska zbornica Slovenije vabijo slovenska podjetja, da se med 24. in 30. septembrom 2012 udeležijo gospodarske delegacije v Južnoafriško republiko (Johannesburg in Cape Town).

Arhiv: Slovensko - iraški forum

Ljubljana, 23. julija - Na GSZ je bila danes v okviru slovensko - iraškega poslovnega foruma na obisku gospodarska delegacija iz Iraka. Ob tej priložnosti sta predsednik GZS mag. Samo Hribar Milič in član odbora Iraškega centra za gospodarski razvoj Abbas Hussain podpisala sporazum o sodelovanju. Organiziranega srečanja s predstavniki 11 iraških podjetij pa se je nato udeležilo tudi približno 50 slovenskih podjetij.

Arhiv: Vhodna gospodarska delegacija iz Iraka

Slovenijo bo v ponedeljek, 23. julija 2012, obiskala močna delegacija gospodarstvenikov iz Iraka. V Ljubljano prihajajo predstavniki podjetij iz različnih panog, večinoma pa iščejo dobavitelje slovenskih proizvodov. Prav zaradi tega obisk iraških poslovnežev predstavlja priložnost za slovenske izvoznike. V okviru obiska delegacije bomo na Gospodarski zbornici Slovenije pripravili poslovo konferenco in pogovore med predstavniki iraških in slovenskih podjetji (B2B).

Arhiv: Pogovori z bodočim veleposlanikom v Makedoniji

Z željo po krepitvi gospodarskega sodelovanja med Slovenijo in Makedonijo želimo od zainteresiranih slovenskih podjetij pridobiti informacije o njihovem poslovanju, načrtih in interesih na makedonskem trgu. V ta namen v sodelovanju z Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije organiziramo individualne pogovore z Brankom Rakovcem, ki bo v septembru nastopil mandat veleposlanika Republike Slovenije v Republiki Makedoniji.

Arhiv: Spremembe avstrijskega Obrtnega zakona

Državni zbor Republike Avstrije je v četrtek, 5. julija 2012 sprejel zvezni zakon, s katerim se spreminja Obrtni zakon (Gewerbeordnung 1994). Spremembe se nanašajo na nekatere regulirane in neregulirane oziroma proste dejavnosti.

Arhiv: 3. številka biltena Go International Slovenia

Izšla je nova številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije. V središču tretje številke je Nemčija in njena avtomobilska industrija, Ukrajina in pregled priložnosti na tem trgu ter kritičen pogled na sodobno Kitajsko.

Arhiv: Izšla 3. številka e-biltena Go International Slovenia

Izšla je nova številka spletnega biltena Go International Slovenia, ki ga pripravlja Center za mednarodno poslovanje pri Gospodarski zbornici Slovenije. V središču tretje številke je Nemčija in njena avtomobilska industrija, Ukrajina in pregled priložnosti na tem trgu ter kritičen pogled na sodobno Kitajsko.

Arhiv: Informativni dnevi za predstavitev razpisov 7. OP 2013

Ljubljana, 2. julij 2012 - Danes so se na Gospodarski zbornici Slovenije začeli informativni dnevi za razpise 7. okvirnega programa (OP) za leto 2013, ki ga razpisuje Evropska komisija in je namenjen raziskavam in tehnološkemu razvoju. Na dogodek v organizaciji Slovenskega gospodarskega in raziskovalnega združenja iz Bruslja in Gospodarske zbornice Slovenije, je prišlo preko 160 udeležencev iz podjetij, fakultet in raziskovalnih institucij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.