Novice


POZIV: deljenje izkušenj s trgom javnih naročil na Kitajskem

Evropska komisija je 24. aprila začela svojo prvo preiskavo v okviru mednarodnega instrumenta za javna naročila, orodja, katerega cilj je zagotoviti vzajemni dostop do trgov javnih naročil tretjih držav za gospodarske subjekte v EU.

S 1. majem 2024 začne veljati sporazum o prosti trgovini med Evropsko unijo in Novo Zelandijo

Sporazum o prosti trgovini, ki sta ga sklenili Evropska unija (EU) in Nova Zelandija, je moderen trgovinski sporazum nove generacije. Prinaša oprijemljive gospodarske in okoljske koristi za obe strani.

ODPRTE PRIJAVE za program usposabljanja 'Pripravite se na Japonsko'

Evropsko japonski center za industrijsko sodelovanje (EU-JAPAN CENTRE for Industrial Cooperation) vabi evropska SME podjetja, da se udeležijo teoretičnega in praktičnega usposabljanja na temo japonske poslovne kulture. Namen dvotedenskega programa, ki poteka že od leta 1987 naprej, je izobraževanje menedžerjev in vodilnih delavcev, da poglobljeno spoznajo in razumejo načine in posebnost komunikacijskih in pogajalskih veščin z japonskimi sogovorniki.

Vabilo – srečanja s kitajskimi dobavitelji v Budimpešti

Vabimo vse, ki vas zanima poslovanje s kitajskimi dobavitelji, da se udeležite tradicionalnega Kitajskega sejma blagovnih znamk!

Arhiv: Sporazum o prosti trgovini s Tajsko - poizvedba o interesu

Evropska unija je v septembru 2023 ponovno obudila pogajanja za sklenitev sporazuma o prosti trgovini s Tajsko, ki so se sicer začela že leta 2013, a so bila nato zaradi vojaškega udara na Tajskem prekinjena.

Arhiv: Tamil Nadu Global Investors Meet 2024 (GIM 2024)​

Dogodek The Global Investors Meet 2024 služi kot platforma za združevanje vodilnih v industriji, podjetij, inovatorjev in oblikovalcev politik po vsem svetu za raziskovanje novih priložnosti za rast v Tamil Nadu.

Gospodarska delegacija na sejem Arab Health v Dubaju, 28. januar – 1. februar 2024

Vabimo vas, da v času od 28. januarja 2024 do 1. februarja 2024 v okviru gospodarske delegacije obiščete največji mednarodni strokovni sejem na Bližnjem vzhodu s področja medicine in medicinske opreme, Arab Health.

Arhiv: Anketa o zaposlovanju tuje delovne sile

Če se tudi vaše podjetje sooča s pomanjkanjem delovne sile in namerava kadrovsko vrzel zapolniti tudi z zaposlovanjem tuje delovne sile iz tako imenovanih tretjih držav, bi vas vljudno prosili za izpolnitev kratke ankete, ki smo jo pripravili z namenom vpogleda v bodoče kadrovske potrebe podjetij.

Češko podjetje išče poslovne partnerje v Sloveniji!

Na Veleposlaništvo v Pragi se je obrnilo češko podjetje s področja varovanja/varstva DISCRET s.r.o., ki v Sloveniji išče poslovne partnerje s katerimi bi vzpostavila ekskluzivno dolgoročno sodelovanje.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.