Novice


Arhiv: Slovenija med državami EU tretja po številu obrazcev za napotitev delavcev v EU

Gospodarska zbornica Slovenije in javna agencija Spirit Slovenija je v sodelovanju z Business France 22. oktobra 2019 na GZS organizirala strokovni seminar »Napotitev delavcev v Francijo in zakaj investirati v Francijo«. Na področju napotitev lahko spremembe tako domače kot tuje zakonodaje pomembno vplivajo na izvedbo in strošek storitve. Slovenija med državami EU zaseda visoko mesto med t.i. državami pošiljateljicami - po analizi nemškega inštituta HIVA smo bili v zadnjem poročevalnem letu 2017 uvrščeni kar na tretje mesto s skoraj 164 tisoč izdanimi obrazci A1 (za Nemčijo s 332 tisoč obrazcev in Poljsko s 235,8 tisoč obrazci).

Arhiv: Obisk gospodarske delegacije na Poljskem – Katovice 15. do 17.10.2019

Med 15. 10. in 17. 10. 2019 se je v Katovicah na Poljskem mudila gospodarska delegacija pod vodstvom Zdravka Počivalška, ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Arhiv: Moldova Business Week 2019

Spoštovani, v priponki objavljamo povabilo in agendo dogodka "Moldova Business Week 2019".

Arhiv: Slovensko – japonski gospodarski forum: v iskanju novih priložnosti za sodelovanje

Ljubljana, 4. oktober 2019 – Prek sto slovenskih in japonskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega bilateralnega gospodarskega foruma na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Arhiv: Podpisan memorandum o sodelovanju med GZS in Svetom saudskih zbornic

Ljubljana, 30. september 2019 – Prek 40 slovenskih in saudskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije ob priložnosti obiska delegacije saudskih podjetij v Ljubljani. Podpisan je bil tudi memorandum o sodelovanju med GZS in Council of Saudi Chambers.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.