Novice


Arhiv: Matching 2014: Milano (Italija), sejmišče Rho, 24. do 26. november 2014

Deseto leto zapored bo od 24. do 26. novembra 2014 na sejmišču Rho v Milanu organizirano srečanje Matching, namenjeno vzpostavljanju neposrednih kontaktov s potencialnimi poslovnimi partnerji tako iz Italije kot iz drugih držav. Blizu 2.000 podjetij sodeluje na bilateralnih srečanjih (B2B) na podlagi vnaprej pripravljenih individualnih razporedov sestankov. Letošnjega srečanja se bo v organizaciji Gospodarskega urada RS v Milanu in Gospodarske zbornice Slovenije lahko udeležilo največ 9 slovenskih podjetij.


Kdo naj se udeleži Matchinga?

Matching je namenjen podjetjem, ki iščejo dolgoročno sodelovanje – tako v prodaji kot nakupu kot pri skupnem razvoju, prenosu tehnologij, skupnem nastopu na tretjih trgih. Glavni poudarek bo na naslednjih sektorjih: gradbeništvo in oprema stanovanj, prehrambena industrija, informacijska tehnologija (e-poslovanje), ekologija, zdravstvo (zdravila, medicinski pripomočki), turizem. Čeprav bo večina podjetij iz Italije, pa organizator napoveduje prisotnost podjetij iz preko 40 držav.

Kako Matching deluje?

Na velikem sejmišču FieraMilano Rho je postavljenih preko 1000 razstavnih prostorov posameznih podjetij kot tudi skupinski prostori večjih podjetij, združenj in delegacij. Tako bo imala naša delegacija skupni razstavni prostor z individualnim prostorom z mizo in stoli za vsako udeleženo podjetje.

V obdobju pred srečanjem se oblikuje baza prijavljenih udeležencev s predstavitvijo dejavnosti podjetja, proizvodov oz. storitev, predlogov za sodelovanje. Baza se do določenega datuma dnevno dopolnjuje. Udeleženci v sodelovanju z organizatorji prijavljajo svoj interes za sestanke z drugimi udeleženci, ki pred samim dogodkom prejmejo svoj individualen razpored sestankov. Na samem dogodku v obdobju treh dni potekajo individualni sestanki na prostorih podjetij, predavanja in predstavitve. Za našo delegacijo bomo organizirali tudi skupinsko predstavitev, na kateri se boste lahko predstavili in ki bo umeščena v program dogodkov Matchinga.

Postopek

  1. Sporočite GZS svoj interes za sodelovanje na Matchingu.
  2. Vplačate kotizacijo.
  3. Izpolnite obrazec s predstavitvijo podjetja.
  4. Spremljate kdo se želi sestati z vami in navedete s kom se želite srečati vi.
  5. Teden dni pred začetkom prejmete svoj razpored sestankov.
  6. Dogovorimo se glede poti in nastanitve.
  7. Na sejmu upoštevate uro in lokacijo sestanka in imate s seboj dovolj predstavitvenih gradiv.
  8. Skupaj pripravimo predstavitveni dogodek.

 

Prostor posameznega podjetja

Stroški

Udeležbo slovenskih podjetij organiziramo Gospodarski urad RS iz Milana, Gospodarska zbornica Slovenije ter Ministrstvo za zunanje zadeve RS, ki sofinancira najem razstavnega prostora. Preostali delež najema razstavnega prostora krijejo podjetja sama v sorazmernem deležu števila udeležencev. Predvideno je, da bo strošek najema prostora in organizacije na posamezno podjetje znašal največ 350 € + ddv, pri čemer pa bomo poskusili ta strošek za podjetja dodatno zmanjšati s sofinanciranjem agencije SPIRIT. Vsa prijavljena podjetje morajo lastni strošek kotizacije za sodelovanje poravnati najkasneje 3 tedne pred dogodkom na račun Gospodarske zbornice Slovenije TRR GZS 02924-0017841495, sklic 1510 - 5111.
 
Kotizacija vključuje:
- predstavitev podjetja na portalu dogodka
- uporaba portala za pripravo sestankov z drugimi podjetji
- izdelava spiska sestankov
- razstavni prostor z individualno mizo in sedeži za sestanke
- 3-dnevni vstop na sejmišče
- podporo organizatorjev
- ostalo koordinacijo (pot, nastanitev,…)
 
Glede na to, da je število udeležencev v delegaciji omejeno, prosimo, da svoj interes za udeležbo potrdite čim prej preko elektronske prijave spodaj. 
 

Rok za prijavo

Najava prijave do 15. oktobra.

Organizatorji in informacije ter zbiranje prijav:

Gospodarska zbornica Slovenije, Mojca Osojnik, T: 01 58 98 101, E: mojca.osojnik@gzs.si

Gospodarski urad RS v Milanu,Gregor Šuc, T: +39 02 294 05 910, E: gregor.suc@gov.si

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.