Novice


Arhiv: Problemi in težave podjetij pri poslovanju s trgi ZDA in Japonske - osnova za izhodišče pri pogajanjih v okviru prostotrgovinskih sporazumov

V okvir priprav na začetek pogajanj o prostotrgovinskih sporazumih med EU in nekaterimi pomembnimi trgi kot sta ZDA in Japonska, je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo že pred časom pozvalo slovenska podjetja in institucije (tudi združenja GZS) za posredovanje informacij o ovirah in problemih s katerimi se srečujejo v okviru svojega poslovanja in ki bi lahko predstavljali predmet pogajanj v okviru načrtovanih prostotrgovinskih sporazumov.

Ker je bil odziv podjetij in institucij dokaj slab in Ministrstvo ni prejelo dovolj odziva, je bil oblikovan skupen predlog, da se organizira konferenca na kateri bi želeli ponovno in neposredno informirati vse zainteresirane o navedeni problematiki, hkrati pa bi iz prve roke pridobili informacije, tako s strani podjetij, kot tudi vseh ostalih, ki se srečujejo z omenjenimi težavami.

Gospodarska zbornica Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo zato sklicujeta sestanek za vsa podjetja, ki imajo težave in probleme pri poslovanju, predvsem z ZDA in Japonsko.

Sestanek bo potekal v ponedeljek 17. junija 2013 ob 13.00 uri na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva ul. 13, Dvorana G v medetaži.

Na sestanek vabimo tudi vse sekretarje Združenj GZS, ki se srečujejo z omenjeno problematiko.

Prosimo vas za potrditev udeležbe na elektronski naslov marko.jare@gzs.si

V kolikor pa se sestanka ne utegnete udeležiti, vas naprošamo, da nam vašo problematiko pri poslovanju z ZDA in Japonsko posredujete v pisni obliki na elektronska naslova Mirjam.Zdovc@gov.si (za ZDA) in Suzana.Papez-Skubic@gov.si (za Japonsko), ter kopijo tudi na marko.jare@gzs.si (za obe državi).


Pripeti dokumenti

Fotogalerija





 

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.